TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Lagere maandlasten voor ZZP’ers

Het aantal ZZP’ers in Nederland ligt ongeveer op 1 miljoen mensen en zal naar verwachting nog een lange tijd op dit niveau blijven. De meeste mensen hebben niet vrijwillig gekozen om zelfstandig zonder personeel te worden, maar zijn destijds ontslagen of wegbezuinigd in een bedrijf. Reden genoeg om een aantal tips te geven waar u als ZZP’ers op kunt letten om de maandelijkse kosten laag te houden dan wel te verminderen.

Telefoonabonnement kosten

Bespaar kosten op uw telefoon abonnement en werk zoveel mogelijk online met diensten als Skype en Viber. Ook gesprekken met uw klanten kunnen in sommige gevallen online gebeuren.

Investeer een bedrag van 2300 euro

Het klink wellicht raar, maar wanneer u een bedrag van 2300 euro investeert in uw onderneming bespaart u uiteindelijk geld. Op deze manier komt u namelijk in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). U kunt op deze manier tot wel 28% meer aftrekken op de gemaakte kosten.

BTW-aftrekken op uw gemaakte reiskosten

Op openbaar vervoer is een belasting percentage van 6% van kracht die u ook kunt terugvorderen. Dus reist u veel voor uw werk dan is het interessant om de trein en buskaartjes te verzamelen.

Verhoog uw uurtarief

Het klinkt als een cliché, maar veel kleine ondernemingen in Nederland verhogen hun uurtarieven door de jaren heen niet. Wanneer u uw uurloon evenredig laat stijgen met de inflatie kunt u op termijn een hoop extra geld verdienen.

Uurtarief berekenen? Factuur voorbeeld? ZZPcentrum.nl is een informatieplatform voor ZZP’ers. Met het laatste nieuws, opdrachten (werk), nieuwste ontwikkelingen, artikelen en interessante tips & tricks over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen.

Artikel in samenwerking met Dubbelu.nl

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn