TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Boekhouden met Excel versus boekhoudprogramma ZZP editie

ZZP’ers ontkomen er niet aan. Men moet en zal een gedegen administratie bijhouden anders zal het zelfstandige avontuur al snel eindigen en kan men weer in loondienst ergens gaan werken. In dit artikel gaan we een aantal punten toelichten, waarop ZZP een keuze moet maken en onze adviezen op deze vlakken.

Allereerst, indien men meer hobby matig bezig is als ZZP zijnde, dus men probeert niet echt de kost te verdienen, het is een onderneming met omzet van minder dan 10.000 Euro per jaar. In dat soort situaties zou men kunnen denken aan boekhouden met Excel. Boekhouden met Excel is redelijk foutgevoelig en natuurlijk niet speciaal ontworpen voor MKB Nederland om de administratie mee te verzorgen. Wel zijn er professionele sjablonen te verkrijgen gratis en vrijblijvend, bijvoorbeeld bij zelfboekhouden.org, sowieso een geweldige website voor boekhoud informatie voor zowel ZZP als MKB. Enfin, ze hebben ook een specifieke gids over boekhouden met Excel die men hier kan bezichtigen: zelfboekhouden.org boekhouden Excel. Check vooral de handige sjablonen die Elma aanbiedt, nogmaals die zijn gratis en vrijblijvend, en helpen je op de goede weg.

Wat ook een optie is. Een toegewijd boekhoudprogramma. Die zijn er speciaal op maar voor Nederlandse ZZP en MKB professionals. Die programma’s zitten vrij eenvoudig in elkaar, een leek kan er prima mee uit de voeten. Als je de Nederlandse taal machtig ben dan kun je prima overweg met deze programma’s zo makkelijk is het easy as can be. Enfin, de beste twee programma’s van dit moment lijken Acumulus en e-boekhouden te zijn. Beide bieden een gratis zogenaamde trial account aan. Er zijn nog meer programma’s op de markt, zelfboekhouden heeft daar een top 5 vergelijking van gemaakt die je hier kan vinden: online boekhouden zelfboekhouden.org.  Enfin, mijn advies zou zijn om een beetje in te lezen en ook wat proef accounts aan te maken en te kijken wat beste bij jou bevalt.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn