TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Alles over het uitbesteden van je administratie

De administratie blijft een klusje waar veel ondernemers niet blij van worden. Toch is een goede administratie heel belangrijk voor inzicht in de financiële situatie van je bedrijf. Gaat er iets mis? Dan kun je snel ingrijpen. Bovendien is het bijhouden van een administratie wettelijk verplicht. Als ondernemer kun je je tijd vaak nuttiger besteden dan aan het bijhouden van de administratie. Daarom besteden veel ondernemers hun administratie uit aan een professional. Dit heeft een aantal grote voordelen, maar het kan ook vragen oproepen. In deze blog vertellen we je alles over het uitbesteden van je administratie!

Voordelen van het uitbesteden van je administratie

Je administratie uitbesteden heeft een aantal grote voordelen. Zo bespaart het uitbesteden van je administratie veel tijd. Tijd die je weer kunt besteden aan het overtreffen van de verwachtingen van de klant! Hoe veel tijd je bespaart, hangt af van de grootte van je administratie. Als je maar een paar facturen per maand hebt, kost dit je niet zo veel tijd. Maar bij een ingewikkelde administratie met veel in- en verkoop scheelt het al snel uren! Bovendien kan het uitbesteden van je administratie je veel geld aan boetes besparen. Als je administratie niet volledig is, niet snel genoeg te controleren is of niet lang genoeg bewaard is, kan dit je namelijk flinke boetes opleveren. En dat is natuurlijk zonde!

Nadelen van het uitbesteden van je administratie

Een nadeel van het uitbesteden van je administratie is natuurlijk het feit dat het geld kost. Daarnaast bouw je zelf minder financiële kennis op, doordat je je zelf minder bezighoudt met je financiële situatie. Als je zelf leert hoe je bijvoorbeeld een liquiditeitsbegroting maakt, zul je als ondernemer zekerder in je schoenen staan omdat je beter weet wat goed is voor je bedrijf.

Welke administratie uitbesteden?

De administratie bestaat uit een groot aantal onderdelen. Maar welke onderdelen kun je hiervan nou uitbesteden? Het gaat hier bijvoorbeeld om de boekhouding, jaarverslagen, belastingen en winst-en-verliesrekeningen. Ook de personeelsadministratie, reiskostenvergoedingen, pensioenen, verzekeringen en salarisbetaling kun je overlaten aan een professional. Factureringen, betalingen, debiteurenbeheer en incasso’s kunnen ook vaak worden uitbesteed. Sommige bedrijven hebben ingewikkelde salarisberekeningen door bijvoorbeeld parttime werknemers. Andere bedrijven hebben weer een ingewikkeld debiteurenbeheer. Het ligt dus een beetje aan je situatie welke administratie je het beste kunt uitbesteden.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn