TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?

OHRAOHRA - Verzekeringen en bankproducten. Direct geregeld. Nu berekenen
UnivéUnivé biedt alle verzekeringen aan. Altijd 14 dagen bedenktijd! Nu berekenen
HoyHoy.nlHoyHoy (voorheen Verzekeringssite.nl) is de Nederlandse onafhankelijke verzekeraar. Nu berekenen

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
Nationale
Nederlanden
Het bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Ontdek het ook! Gratis offerte
Krediet
concurrent
Kredietconcurrent, voor écht goedkoop geld. Want te duur lenen kan overal. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
FX.nlVergelijk actuele hypotheekrentes en vraag een offerte aan. Nu berekenen
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Nu berekenen
Hypotheken365Vaste lage prijs van € 999,- voor een compleet advies! Nu berekenen

Als een AA-accountant help je bedrijven bij het opzetten van een goede administratie en ook help je bedrijven met het samenstellen of het beoordelen van de jaarrekening. Daarnaast heeft een accountant ook advies over bijvoorbeeld bedrijfseconomische-, fiscale-, en juridische zaken. Zo zijn er accountants in Roosendaal die je van al deze diensten kunnen voorzien.

Wat zijn de werkzaamheden van een account?

Een van de belangrijkste taken van een accountant is toch wel het controleren van de jaarrekeningen van bedrijven. Dit met als voornaamste doel dat aandeelhouders en andere gebruikers van deze financiële informatie er op kunnen vertrouwen dat de cijfers een goed en betrouwbaar beeld geven van de situatie. Hierbij is dan ook de accountant de vertrouwenspersoon in de organisatie. Het is zo dat het burgerlijk wetboek organisaties verplicht om met een bepaalde omvang de door hen opgestelde jaarrekening te controleren. Alleen een accountant is dan ook bevoegd om dit uit te voeren. Hij stelt vast of de jaarrekening een goed beeld geeft van de werkelijkheid en geeft ook zijn oordeel daarover weer in een accountantsverklaring. Bij deze wettelijke controle is onafhankelijkheid en objectiviteit heel erg belangrijk om zo tot een onbevooroordeelde conclusie te komen. Accountants kunnen werkzaam zijn in veel verschillende functies bij een onderneming of bij de overheid. Het is ook zo dat niet iedereen zich een accountant mag noemen. De beroepsaanduiding registeraccountant (RA) is wettelijk beschermd. Dan zijn er ook nog de Accountant Administratieconsulenten (AA) welke op HBO-niveau opgeleid zijn en staan ingeschreven in het accountantsregister bij de beroepsorganisatie NOvAA. De verrichten voornamelijk diensten voor middelgrote tot kleine bedrijven.

Waar kun je werken als accountant?

Bij een accountantskantoor kan een accountant uiteraard aan het werk. Hierbij krijgt deze te maken met klanten in verschillende bedrijfstakken. Denk hierbij aan grote en internationale klanten maar ook middelgrote en kleine bedrijven. Wanneer je bij een accountantskantoor aan het werk bent kun je bij veel verschillende bedrijven aan de slag. Als accountant kun je ook terecht bij grote ondernemingen en instellingen maar ook de overheid heeft accountants in dienst. Deze accountants controleren en adviseren als het ware verschillende interne afdelingen. Als accountant kun je ook een eigen accountantskantoor beginnen of als freelancer aan het werk is ook een optie. Wanneer je de opleiding voor accountant hebt afgerond dan kun je zelf beslissen welke kant je het liefst op wilt. Vaak is het zo dat er overal veel vraag naar accountants is.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn