TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw zorgverzekering berekenen

U kunt uw zorgverzekering berekenen om op die manier te bepalen wat het u kost om u te verzekeren tegen de kosten van de zorg. Daarnaast kunt u een berekening van de zorgverzekeringswet maken om te bepalen hoeveel u door middel van belasting extra aan de zorg betaalt. Op die manier kunt u komen tot het totale bedrag dat u betaalt om de zorg in Nederland mogelijk te maken. U kunt de zorgverzekering berekenen voor 2012 om te zien wat u dit jaar kwijt zal zijn aan kosten, zodat u weet wat uw maandlasten op dit gebied zullen zijn.

Zorgverzekering berekenen 2012

U kunt uw zorgverzekering berekenen voor 2012 door bij de verschillende verzekeraars aan te geven welk pakket u graag wilt gebruiken. Het zal in ieder geval gaan om het basispakket, aangezien dat voor iedereen in Nederland verplicht is. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een dekking tegen tandartskosten of dekking in het buitenland. Aan de hand van de aanvullende dekkingen zal de premie oplopen. Zo kunt u de zorgverzekering berekenen voor 2012 en door dat bij meerdere aanbieders te doen maakt u eenvoudig een vergelijking. Een voorbeeld van deze aanbieders zijn Unive, Reaal en Interpolis

Berekening zorgverzekeringswet

Daarnaast kunt u een berekening van de zorgverzekeringswet maken, om op die manier te bepalen wat u door middel van de belastingen kwijt bent aan de zorg. Iedereen die een bijdrage-inkomen heeft dient via de belastingen bij te dragen aan de kosten van de zorg in Nederland. Het bijdrage-inkomen bestaat uit het totaal aan inkomen dat u verdient met loon, een uitkering of een pensioen, belastbare winst uit een onderneming of uit overige werkzaamheden en belastbare periodieke uitkeringen. Zo kunt u de berekening voor de zorgverzekeringswet maken en ziet u, in combinatie met de kosten van uw zorgverzekering, wat u betaalt aan de zorg.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn