TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw verzekeringspremie berekenen.

De premie van een verzekering komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, daar zit een bepaalde berekening achter. De verschillende verzekeraars gebruiken over het algemeen verschillende berekeningen en in een aantal gevallen is het mogelijk om tot een korting te komen, maar vaak gaat het om dezelfde basis. Dat heeft te maken met het feit dat de premie van een verzekering ervoor dient te zorgen dat de totale populatie als het ware betaalt voor de kosten die enkele individuen maken. Het hele idee van verzekeren is namelijk dat men samen betaalt om kosten op te kunnen brengen die een individu niet kan betalen.

Premie verzekering

De premie van een verzekering is van veel verschillende factoren afhankelijk. Het is voor de verzekeraars echter vooral van belang om de eigen kosten als uitgangspunt te nemen en daar het risico op kosten voor u bij op te tellen. Op die manier komt de verzekeraar tot een bepaalde premie voor de verzekering die u dient te betalen, om gebruik te mogen maken van de voorwaarden. De verzekeraar berekent als het ware de kans die men loopt op kosten aan u. Zodra die kans groter wordt zullen de kosten van de premie dan ook oplopen.

Verzekeringspremie berekenen

U kunt zelf de verzekeringspremie berekenen door als het ware op de stoel van de verzekeraar te gaan zitten. Door rekening te houden met een aantal gegevens kunt u als het ware een schets van uzelf maken, op basis waarvan u een risicoprofiel kunt samenstellen. Dat risicoprofiel bepaalt vervolgens het risico die u loopt op het maken van kosten, aan de hand waarvan de premie wordt berekend. Een verzekeringspremie berekenen is wat dat betreft eigenlijk niets anders dan het inschatten van de kosten die u waarschijnlijk zal gaan maken, om daar een premie aan vast te kunnen knopen. Om de goedkoopste online verzekeringspremie te vinden is het verstandig om meerdere verzekeraars te vergelijken en meerdere offertes aan te vragen. Een voorbeeld van een aantal verzekeraars zijn: Menzis, Unive en OHRA.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn