TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw motorverzekering premie berekenen

Wanneer u een motorverzekering af wilt sluiten is het van belang om op zoek te gaan naar een voordelige aanbieder, die aan de andere kant toch goede voorwaarden aan weet te bieden. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om meerdere aanbieders uit te kiezen die met hun voorwaarden aan uw wensen voldoen zoals OHRA of Reaal. Vervolgens kunt u de motorverzekering berekenen bij die aanbieders, om te bepalen waar u uw motor op een zo voordelig mogelijke manier kunt verzekeren. Vervolgens kunt u een offerte aanvragen een de motorverzekering afsluiten wanneer de premie u nog altijd goed aan weet te spreken en u vertrouwen heeft in de verzekeraar.

Zelf uw motorverzekering berekenen

U kunt zelf uw motorverzekering berekenen door een aantal gegevens in te voeren met betrekking tot uzelf als persoon en de motor die u graag wilt verzekeren. De verzekeraar heeft deze gegevens nodig om tot een schets van uw persoonlijke situatie te komen. Zo is het bijvoorbeeld van belang hoe oud u bent en hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. De verzekeraar gebruikt deze gegevens om de motorverzekering te berekenen. Over het algemeen rijden oudere bestuurders minder vaak schade en ook het aantal schadevrije jaren is daarop natuurlijk sterk van invloed. Tenslotte wil men graag de waarde van de motor zelf kunnen bepalen.

Premie berekenen van motorverzekering

U kunt de premie berekenen van uw motorverzekering door een offerte aan te vragen bij uw verzekeraar, of dat direct zelf online te doen. In het laatste geval heeft u meteen een antwoord op uw vraag en kunt u de premie gaan vergelijken met die van andere aanbieders. Het is echter wel van belang om er rekening mee te houden dat het gaat om een indicatie, waardoor het kan zijn dat de uiteindelijke premie iets afwijkt. Zo kunt u de premie berekenen van uw motorverzekering en bent u een heel eind op weg, maar is het aanvragen van een offerte uiteindelijk altijd een noodzakelijke stap.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn