TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw levensverzekeringspremie berekenen

U kunt zelf uw levensverzekering berekenen door rekening te houden met een aantal gegevens en op basis daarvan een berekening uit te voeren. Dat is gemakkelijker dan veel mensen denken, waardoor het een goed idee is om er een keer mee aan de slag te gaan. U kunt bovendien uw levensverzekering berekenen door gebruik te maken van een van de online tools. Op die manier kunt u de berekening van de levensverzekering online uit laten voeren. Zo heeft u er zo min mogelijk omkijken naar en zorgt u er op een eenvoudige manier voor dat u weet wat de verzekering u aan premie zal gaan kosten.

Levensverzekering berekenen

U kunt uw premie voor de levensverzekering berekenen door rekening te houden met bijvoorbeeld uw geboortedatum, de looptijd van de verzekering in jaren, het verzekerde bedrag en uw persoonlijke gezondheid. Al deze factoren zijn van invloed op de premie die u gaat betalen voor uw levensverzekering. U kunt uw levensverzekering berekenen door als het ware op de stoel van de verzekeraar te gaan zitten en uw risicoprofiel samen te stellen. Door het risico op kosten te berekenen kan men de premie vaststellen en zorgt men ervoor dat u een scherpe prijs betaalt.

Levensverzekering voor hypotheek berekenen

U kunt de levensverzekering voor uw hypotheek berekenen, door gebruik te maken van dezelfde gegevens. De meeste mensen sluiten hun levensverzekering af als een onderdeel van de hypotheek, waardoor dat over het algemeen een uitstekend doel is. Het grote voordeel van een levensverzekering bij een hypotheek is dat er een woning als onderpand kan worden geboden, waardoor het risico voor de verzekeringsgever lager uit zal vallen. Om die reden betaalt u over het algemeen een relatief lage premie. Zo kunt u de levensverzekering voor uw hypotheek berekenen en zal u merken dat de premie niet al te hoog uit hoeft te vallen.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn