TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw inboedelverzekering berekenen

U kunt uw inboedelverzekering berekenen om te bepalen wat het u zal kosten om uw inboedel op een goede manier te verzekeren tegen bijvoorbeeld schade en diefstal. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat u financieel gezien uit de brand geholpen zal worden wanneer er wat met uw inboedel gebeurd. In het geval van waterschade, brand of diefstal kunnen de kosten flink in de papieren lopen, waardoor in principe iedereen een dergelijke verzekering heeft lopen. U kunt de inboedelverzekering berekenen door gebruik te maken van de online tools die de verzekeraars daarvoor hebben ontwikkeld, waardoor het u maar weinig tijd hoeft te kosten.

Inboedelverzekering berekenen

U kunt uw inboedelverzekering berekenen door aan te geven wat de waarde is van de spullen die u in uw huis heeft staan. Wanneer het de eerste keer is dat u een dergelijke verzekering af gaat sluiten is de kans groot dat u daar niet direct een idee bij heeft. In dat geval is het verstandig om gebruik te maken van speciale lijsten die u helpen met het opstellen van een inboedeloverzicht. Aan de hand daarvan kunt u uw inboedelverzekering berekenen door de verzekering aan te geven wat de inboedel in uw woning ongeveer waard is.

Berekening inboedelverzekering

Het is bij de berekening van de inboedelverzekering van groot belang dat u de juiste waarde van de inboedel doorgeeft. Wanneer u dat niet doet zal de verzekeraar over het algemeen een percentage van de kosten uitkeren dat gelijk is aan het percentage van de waarde dat u door had gegeven. Het kan op die manier dus gebeuren dat u bijvoorbeeld 20% van de kosten zelf dient te vergoeden, wat in het geval van brand flink in de papieren kan lopen. Zorg er bij de berekening van de inboedelverzekering dus voor dat u een goede berekening van de totale waarde maakt en die ook doorgeeft.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn