TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw vaste lasten berekenen

U kunt de vaste lasten berekenen om te bepalen hoeveel ruimte u per maand heeft om bepaalde uitgaven te kunnen doen. Dat klinkt misschien logisch en eenvoudig, maar het is van groot belang om goed op de hoogte te zijn van de ruimte die u iedere maand heeft. Met het berekenen van de vaste lasten zorgt u er op die manier indirect voor dat u niet teveel schulden maakt of dat er u er niet voor kiest om te dure spullen aan te schaffen. Zo blijft u de baas over de financiën en komt u in ieder geval niet snel in de problemen.

Vaste lasten berekenen

U kunt de vaste lasten berekenen door goed te kijken naar de kosten van de huur of de hypotheek en daar de kosten van het gas, water en licht bij op te tellen. Verder is het van belang om rekening te houden met de kosten van een verzekering van uw inboedel en de woning. Daarnaast zijn er een aantal gemeentelijke belastingen waar u aan dient te denken en wellicht de kosten van uw auto die iedere maand terug komen. U kunt de vaste lasten berekenen door alle kosten bij elkaar te rapen die iedere maand weer terugkomen, dus ook uw zorgverzekering.

Berekening van de vaste lasten

Bij de berekening van de vaste lasten is het van belang om ervoor te zorgen dat u geen elementen over het hoofd ziet. Het is daarom verstandig om gewoon eens naar uw bankafschrift te kijken en te bepalen welke kosten er iedere maand weer terugkomen. Over het algemeen zijn dat uw vaste lasten, waardoor u op die manier eenvoudig een rekensom kunt maken. Uiteraard dient u daarnaast ook rekening te houden met kosten die bijvoorbeeld elk jaar terugkomen. Het gaat bij de berekening van de vaste lasten om alle kosten die steeds weer terug zullen komen, iedere maand of ieder jaar.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn