TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw spaarrente berekenen met een formule

Uw kunt uw spaarrente berekenen door gebruik te maken van de gegevens met betrekking tot het bedrag dat u gespaard heeft en het actuele rentepercentage. De spaarrente berekening zorgt er zo op een relatief eenvoudige manier voor dat u precies weet wat u gespaard heeft en wat er wat dat betreft bijgekomen is in een jaar tijd. Zo ziet u hoeveel uw kapitaal gegroeid is en wat het u opgeleverd heeft om het geld een jaar lang te laten staan. U kunt daarnaast uw spaarrente berekenen met een formule, om ook een berekening voor meerdere jaren uit te kunnen voeren.

Spaarrente berekenen

U kunt uw spaarrente berekenen door het rentepercentage te vermenigvuldigen met het bedrag dat u op uw rekening heeft staan. Wanneer €8.000 op uw rekening staat en u 2,5% rente ontvangt bedraagt de rente over een jaar bijvoorbeeld €200. U verkrijgt de rente voor €8.000 te vermenigvuldigen met 0,025. Zo kunt u heel eenvoudig uw spaarrente berekenen en weet u dus ook wat het op zou leveren wanneer u naar een andere bank gaat. U kunt de spaarrente berekeningen namelijk met de verschillende rentepercentages van de afzonderlijke banken zoals de ING of Rabobank maken om de vergelijking uit te kunnen voeren.

Spaarrente berekenen met een formule

U kunt uw spaarrente berekenen met een formule die geldt voor een jaar, maar het is ook mogelijk om het wat geavanceerder te maken. U kunt dan werken met een formule waarin u het uitstaande bedrag op 1 januari en 31 januari bij elkaar optelt en dat vervolgens door 2 deelt. U vermenigvuldigt dat met 1 + het rentepercentage en doet dat voor het aantal jaren dat u wilt gaan sparen bij een bepaalde bank. Met €8.000 op 1 januari en €9.500 op 31 december en een rentepercentage van 2,5% wordt uw rente dan (€8.000 + €9.500) = €8.750 * 1,025 = €8968,75.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn