TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf online de rente op uw spaarrekening berekenen

U kunt zelf de rente op uw spaarrekening berekenen door gebruik te maken van enkele beschikbare gegevens en die te gebruiken binnen een formule. U kunt daarbij kiezen voor een variant waarbij u per jaar uit kunt rekenen wat u gaat verdienen, of gebruik maken van een meer ingewikkelde formule. Wanneer u de berekening van de rente op uw spaarrekening per jaar uitvoert kunt u het bedrag dat u heeft gespaard simpelweg vermenigvuldigen met 1 + het rentepercentage. Door dat voor de afzonderlijke jaren te doen berekent u de rente op rente en komt u tot het juiste eindbedrag.

Berekening rente spaarrekening

De berekening van de rente op uw spaarrekening kan daarnaast ook een stuk ingewikkelder. Om ervoor te zorgen dat u in een oogopslag kunt zien wat u in een aantal jaren kunt sparen is er een meer ingewikkelde formule nodig, om rekening te houden met de rente op rente. Het is daarom dan ook verstandiger om gebruik te maken van de verschillende online tools die er beschikbaar zijn. Zo kunt u de rente op uw spaarrekening berekenen en weet u precies wat u kunt verdienen door het geld een aantal jaren weg te zetten.

Zelf de rente berekenen over een spaarrekening

U kunt zelf de rente berekenen over een spaarrekening door het gespaarde bedrag dus te vermenigvuldigen met 1 + het rentepercentage. Daarnaast kunt u ook rekening houden met eventuele stortingen door die toe te voegen. U kunt er ook voor kiezen om het bedrag aan het begin en het eind van het jaar bij elkaar op te tellen en door twee te delen. Door dat vervolgens te vermenigvuldigen met 1 + het rentepercentage maakt u de berekening van de rente op uw spaarrekening. U kunt dan de rente op uw spaarrekening berekenen en direct rekening houden met eventuele tussentijdse stortingen.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn