TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Gemakkelijk belastingvrij sparen en dat berekenen

Bereken het belastingvrij sparen en zorg er op die manier voor dat u precies weet wat er mogelijk is. Zodra we het woord ‘belastingvrij’ horen gaan er over het algemeen direct wat belletjes rinkelen en is het dan ook verstandig om goed op te letten. Binnen de berekening van het belastingvrij sparen zal u merken dat er verschillende methoden bestaan om dat te doen. U kunt zelf het belastingvrij sparen berekenen, maar u kunt dat bijvoorbeeld ook overlaten aan de bank waar u klant bent.

Berekening belasting vrij sparen

Uit de berekening van het belastingvrij sparen zal blijken dat u tot een grens van ongeveer €20.000 kunt sparen zonder dat u belasting zal betalen, aangezien dat gaat om het heffingsvrije vermogen. Om daarna ook nog te kunnen sparen zonder dat u daar belasting over gaat betalen kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van banksparen, al zijn daar wel voorwaarden aan verbonden. Bij de berekening van het belastingvrij sparen dient u er dus rekening mee te houden dat u aan de voorwaarden voldoet. Zo is het bijvoorbeeld de bedoeling dat u spaart voor uw oude dag en dat u verder niet bij het geld kunt dat u spaart.

Zelf belastingvrij sparen berekenen

U kunt zelf het belastingvrij sparen berekenen door rekening te houden met de verschillende maximale bedragen die de Belastingdienst heeft vastgesteld. Zo geldt er een maximum van ongeveer €20.000 voor het heffingsvrije vermogen (dit verschilt per jaar). Daarnaast geldt er een maximaal te sparen bedrag dat u mag gebruiken voor een lijfrentepolis of banksparen. Wat dat betreft kunt u het belastingvrij sparen berekenen door de maximale bedragen te bepalen en daar zo dicht mogelijk bij te gaan zitten dit kut gemakkelijk online berekenen. Bereken het belastingvrij sparen en zorg er op die manier voor dat u zoveel mogelijk over weet te houden.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn