TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw rente berekenen bij sparen

U kunt zelf uw rente berekenen bij sparen, om te zien wat u er eigenlijk mee gaat verdienen. Dat is relatief gemakkelijk, maar het is wel van belang om bijvoorbeeld rekening te houden met de rente op rente. Wat dat betreft kan de berekening al snel een stuk moeilijker worden en is het verstandig om gebruik te maken van het internet. Op die manier kunt u de rente berekenen bij het sparen en ziet u wat uw spaargeld op termijn waard zal worden.

Voordelen van sparen berekenen op het internet

U kunt de mogelijkheden van het sparen berekenen op internet door gebruik te maken van een van de tools die de verschillende banken voor u ontwikkeld hebben. U kunt het voordeel van het sparen berekenen door het bedrag in te voeren dat u wilt storten. Eventueel kunt u ervoor kiezen om dat aan te vullen met een bedrag dat u bijvoorbeeld iedere maand toe zal voegen aan het bestaande kapitaal. Daarnaast kunt u de voordelen van het sparen berekenen door het juiste rentepercentage in te voeren, zodat de software in staat is u alles netjes aan te leveren.

Zelf de voordelen van het sparen en de rente berekenen

U kunt aan de andere kant ook zelf de voordelen van het sparen en de rente berekenen. U kunt dat doen door het startkapitaal te nemen en dat te vermenigvuldigen met één plus het rentepercentage. Door dat te doen voor het aantal jaren dat u wenst neemt u de rente op rente mee en komt u tot het uiteindelijke bedrag dat u er aan over zal houden wanneer u het geld een bepaalde tijd vast laat staan. Zo kunt u zelf de voordelen van het sparen en de rente berekenen, maar zal dat iets meer tijd en moeite kosten dan wanneer u de online tools gebruikt. Door alvast goed te sparen, voorkomt u ongemakken wanneer u bijvoorbeeld thuis komt te zitten door een aandoening als een whiplash. Ook kunt u kijken naar de kosten van bijvoorbeeld uw telefoon.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn