TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw pensioenpremie berekenen

U kunt uw pensioenpremie berekenen om te bepalen wat u eigenlijk bijdraagt aan uw pensioen, om er voor te zorgen dat u na uw 65e ook van voldoende inkomen kunt blijven genieten. Over het algemeen is het niet direct nodig om de premie zelf te berekenen. Dat heeft te maken met het feit dat de pensioenpremie berekening automatisch voor u wordt uitgevoerd door uw werkgever. U ziet op uw loonstrookje hoeveel pensioenpremie er voor u betaald is door uw werkgever en hoeveel u zelf heeft bijdragen om uiteindelijk van uw pensioen te kunnen gaan genieten.

Automatische pensioenpremie berekening

De pensioenpremie berekening wordt wat dat betreft automatisch voor u gemaakt door uw werkgever, waardoor u er in principe geen omkijken naar zal hebben. Aan de andere kant kunt u er natuurlijk wel voor kiezen om de berekening een keer zelf te maken. In dat geval is het verstandig om contact op te nemen met uw werkgever. Daarnaast zal ook de pensioenverstrekker er eens in de zoveel tijd voor zorgen dat u een overzicht ontvangt. U kunt de pensioenberekening dan bekijken en op die manier bepalen hoeveel premie u betaalt en wat u er aan de andere kant voor terugkrijgt.

Pensioenpremie berekenen doet u zelf

U kunt ook zelf uw pensioenpremie berekenen, of in ieder geval tot een inschatting komen van de premie die u betaalt. U kunt dat doen door uit te gaan van het feit dat de werkgever ongeveer 10% van uw salaris aan premie betaalt en u zelf ongeveer 5% betaalt. U kunt uw salaris dan vermenigvuldigen met 0,05 om te zien wat u ongeveer aan premie betaalt om voor een goed pensioen te zorgen. Zo kunt u zelf de pensioenpremie berekenen en zal de berekening heel aardig overeenkomen met de werkelijke premie die u betaalt.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn