TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf online uw pensioen berekenen

De berekening van uw netto pensioen vraagt om een aantal verschillende gegevens en kan daarom gemakkelijk complex worden. Het is daarom heel verstandig om gebruik te maken van het internet en een van de online tools het werk te laten doen. Zo kunt u de pensioen premie berekenen die u dient te betalen om uiteindelijk een mooie pensioen over te houden, of om te zien wat u per maand gaat ontvangen. Door rekening te houden met de verschillen tussen bruto en netto kunt u zien wat u uiteindelijk over zal houden.

Online uw pensioen berekenen

De pensioen bruto netto rekening zorgt altijd voor een hoop verwarring. Wanneer u zoekt op ‘mijn pensioen berekenen’ is de kans groot dat u op websites terecht komt waar u gebruik kunt maken van een handige module. Het is dan goed om te weten dat het verschil tussen het bruto en netto pensioen bestaat uit de bijdrage voor de zorgverzekeringswet (AOW en aanvullend pensioen) en de belastingtarieven. Door de online modules het werk te laten doen hoeft u de percentages zelf niet te onthouden en ziet u eenvoudig wat in de maand over zal gaan houden.

Berekening netto pensioen

De berekening van het netto pensioen vraagt dus even om wat aanvullende aandacht. Het is namelijk ook van belang om rekening te houden met de algemene heffingskorting, de ouderenkorting en de alleenstaande ouderenkorting voor ouderen die inmiddels geen partner meer hebben. Wat dat betreft is het vooral van belang om goed te kijken naar de premies die er betaald dienen te worden en natuurlijk rekening te houden met de voordelen die er behaald kunnen worden. De berekening van uw netto pensioen zal er over het algemeen toe leiden dat uw netto pensioen net wat lager is dan het bruto inkomen, waarbij de verschillen groter worden naarmate u meer pensioen heeft.

Pensioenberekeningen

Het maken van een pensioenberekening is om verschillende redenen van belang, ook al op een wat jongere leeftijd. Met behulp van een goede berekening zorgt u er namelijk voor dat u precies weet wat u in de toekomst gaat ontvangen, wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt. U kunt uw pensioen berekenen om te bepalen of u voldoende inkomen heeft na die leeftijd, of dat het nodig is om voor een aanvulling te zorgen. Door hier op tijd naar te kijken zorgt u ervoor dat u voldoende tijd heeft om voor een eventuele aanvulling op uw pensioen te zorgen, zodat u later niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Pensioenberekening maken

U kunt een pensioenberekening maken door gebruik te maken van het internet, maar u kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de gegevens. Over het algemeen is het echter gemakkelijker om gebruik te maken van een online tool, aangezien u er op die manier voor zorgt dat u slechts een aantal gegevens in hoeft te voeren. Zo kunt u een pensioenberekening maken door uw huidige leeftijd in te vullen en daarnaast gegevens te verstrekken over uw bestaande opgebouwde pensioenrechten.

Pensioenberekening en aanvulling

Wanneer u er na de pensioenberekening achter komt dat er een pensioengat bestaat is het van belang om daar tijdig actie op te ondernemen, zodat u na uw 65e van voldoende inkomen kunt blijven genieten. U kunt zelf berekenen wat u maximaal in mag leggen als aanvulling op uw pensioen, waardoor u ervoor kunt zorgen dat het gat gedicht wordt. Op die manier zorgt u ervoor dat u van een volwaardig pensioen kunt gaan genieten, waardoor u bijvoorbeeld mooi kunt blijven wonen. Het is alleen al daarom van belang om tijdig een pensioenberekening te maken en wellicht actie te ondernemen, bijvoorbeeld in overleg met uw bank.

Mooie aanvulling op uw pensioen

Een andere mooie aanvulling op uw pensioen is een winst uit een loterij of lotto. Wanneer u bijvoorbeeld kiest om meedoen met de lotto of lotterij dan kunt u uw inkomsten tijdens uw pensioen flink verhogen, wanneer u wint!

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn