TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Alles over het WOZ krediet en de rente

Een WOZ krediet biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van de overwaarde van uw woning. Zodra uw WOZ-waarde hoger is dan de hypotheek die u op het huis heeft staan is er sprake van overwaarde, alleen kunt u daar op dat moment nog niets mee doen. De waarde zit als het ware in de stenen, terwijl u er natuurlijk op heel andere manieren gebruik van zou willen maken. U kunt een WOZ krediet afsluiten om gebruik te maken van deze overwaarde, dat relatief weinig invloed zal hebben op uw maandlasten aangezien de rente laag is.

WOZ krediet berekenen

U kunt het WOZ krediet berekenen door online op zoek te gaan naar de verschillende aanbieders zoals Leningvisie.nl en die op een rijtje te zetten. Over het algemeen is het voldoende om informatie te verstrekken over de waarde van uw woning en de hypotheek die erop staat. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het WOZ krediet op een relatief gemakkelijke manier in elkaar zit en dus niet om erg veel gegevens vraagt. Zo kunt u uw WOZ krediet berekenen en ziet u heel snel en eenvoudig waar u op kunt rekenen met betrekking tot het in geld omzetten van uw overwaarde.

Rente over een WOZ krediet

De WOZ krediet rente is over het algemeen een stuk lager dan die van een andere consumptief krediet als een doorlopende lening of een persoonlijke lening. Dat komt door het feit dat u als het ware een onderpand kunt bieden voor de lening, in de vorm van de overwaarde van de woning. De geldverstrekker weet op die manier vrij zeker dat het geld terug zal komen, waardoor de rente lager kan zijn. Zo profiteert u van een lage rente voor uw WOZ krediet en kunt u bovendien doen met het geld wat u wilt.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn