TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Gemakkelijk uw lening en rente berekenen

De rente berekenen bij een lening is op zich niet moeilijk, mits u weet op welke manier u de getallen dient te gebruiken. Wanneer u erin slaagt om de getallen op de goede manier op een rij te zetten kunt u eenvoudig tot een berekening komen. Aan de andere kant is niet iedereen even goed met cijfers en is het wat dat betreft prettig dat u er ook voor kunt kiezen om gebruik te maken van het internet. Zo kunt u de lening en de rente berekenen door slechts enkele gegevens in te voeren.

Zelf de rente berekenen over een lening

U kunt zelf de rente berekenen over een lening door het te lenen bedrag te nemen en dat te vermenigvuldigen met de rente die u dient te betalen. Dat is gemakkelijk bij een persoonlijke lening, maar bij een doorlopend krediet zal het aan de andere kant al wat moeilijker worden. In dat geval kunt u namelijk berekeningen maken voor de verschillende bedragen die u op kunt nemen, dus waarover u rente gaat betalen. U kunt zelf de rente berekenen over een lening en op die manier eenvoudig zien of die maandlasten goed te dragen zijn.

Online de lening en rente berekenen

U kunt ook online de lening en rente berekenen. Dat is bijvoorbeeld interessant wanneer u zelf niet zo goed bent met cijfers, optimaal gebruik wilt maken van de mogelijkheden van het internet of zo snel mogelijk de uitslag van de berekening in uw bezit wilt hebben. In alle drie de gevallen kunt u gebruik maken van de verschillende tools van de geldverstrekkers zoals MoneYou, ING of OHRA om te berekenen hoeveel rente u eigenlijk gaat betalen over een bepaalde lening. Zo kunt u online de lening en rente berekenen en zorgt u er heel eenvoudig voor dat u precies weet waar u aan toe bent met betrekking tot de lening.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn