TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Rente krediet voor zakelijk of particulier gebruik

Met een rente krediet kiest u ervoor om eigenlijk gebruik te maken van een doorlopend krediet, maar daarop verder geen aflossingen te doen. Zo heeft u als het ware altijd wat geld achter de hand en betaalt u daar alleen de rente over zolang u geen aflossingen wilt doen. Met name binnen het zakelijk krediet betaalt men vaak alleen de rente, aangezien het niet de bedoeling is om het krediet op korte termijn af te lossen. U kunt ook kiezen voor een dergelijk doorlopend krediet op basis van rente, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat u altijd voldoende geld achter de hand heeft om uitstapjes te maken.

Zakelijk krediet met rente

Binnen een zakelijk krediet met rente is het heel gebruikelijk om verder geen afspraken te maken over de aflossing. Zo maakt men zakelijk eigenlijk gebruik van een rente krediet en betekent het dat er geen aflossingen worden gedaan, maar men alleen de rente af dient te rekenen. Het is daarbij natuurlijk van belang om op zoek te gaan naar de laagste rente voor het rente krediet, aangezien er verder weinig kosten aan deze leenvorm zitten. Met een zakelijk krediet met rente kan men investeringen doen en bijvoorbeeld de salarissen uitbetalen.

Doorlopend krediet met rente

Een rente krediet is als het ware een doorlopend krediet met rente, zonder dat er daarbij sprake is van aflossing. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is een vorm van lenen die vooral zakelijk gebruik wordt, maar aan de andere kant ook particulier beschikbaar is. Het is natuurlijk wel van belang om op zoek te gaan naar de laagste rente voor het doorlopend krediet, aangezien dat uiteindelijk is wat u betaalt. Het rente krediet is wat dat betreft een relatief eenvoudige lening, waardoor u de verschillende aanbieders zoals: Geldshop, DFS of leningvisie.nl goed met elkaar kunt vergelijken om tot de juiste keuze te komen.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn