TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen is eenvoudiger als ooit tevoren” De economie draait weer goed en banken willen graag geld uitlenen. Een lening krijgen is daarom niet moeilijk. Men dient echter voorzichtig te zijn bij het afsluiten van een lening. Een krediet is namelijk nooit gratis. De voorwaarden en rentepercentages zijn helemaal afhankelijk van de geldverstrekker zelf. Deze bepaalt de voorwaarden tenslotte. Het is aan de aanvrager of deze hiermee akkoord gaat. Belangrijk is dat men hierbij goed oplet. Welk krediet sluit perfect aan bij de wensen? Kies bewust voor een lening die snel of juist langzaam kan worden afbetaalt. Hoge eisen stellen aan een lening is juist goed. Iedereen dient uiterst voorzichtig te zijn bij het nemen van een nieuw krediet. Voorkom een te hoog maandbedrag en ben goed voorbereid op onverwachte zaken zoals uitval of ziekte.

Wees alert bij het afsluiten van een lening.

“Let goed op!” Ben zo alert mogelijk bij het afsluiten van een nieuwe lening. Onderzoek eerst of de voorwaarden goed zijn en de rente niet te hoog is! Niemand wil meer geld betalen voor een lening dan nodig. Kies ook voor de lening naar eigen wens en betaal zoals gewenst. Goed onderzoek zoek doen vooraf heeft iedereen helemaal zelf in de hand. Op verschillende websites zoals deze kunnen eenvoudig kredieten worden vergeleken en kun je berekenen hoeveel rente je moet betalen.. Dit is zeker de moeite waard om te onderzoeken. Ga voor de meest gunstige lening tegen een zo laag mogelijk rente. De voorwaarden zijn helemaal afhankelijk van de geldaanbieder. Let dus goed op de combinatie van voorwaarden en rentepercentage. Betaal niet meer dan nodig! Het is verstandig om de tijd te nemen voor het vinden van de juiste lening. Hier zal nog lange tijd plezier van kunnen worden beleeft.

Wie heeft de beste lening?

“Een goede planning is het halve werk” De geldverstrekker zal altijd goed onderzoeken of de lening past bij het (werk)vermogen. De inkomenseisen verschillen helemaal per aanbieder. Let dus goed op welke aanbieder de beste lening aanbiedt. Is het bijvoorbeeld mogelijk om sneller af te betalen, langer er over te doen, is men verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid? Al dit soort zaken spelen een belangrijke rol bij het kiezen van een lening. Misschien klinkt een verzekering als overbodige luxe. Dit kan juist zorgen voor financiële stabiliteit bij ziekte of verlof. Verschillende grote geldverstrekkers bieden persoonlijke, doorlopende kredieten aan.

De overheid houdt toezicht

“Strenge wetgeving” In Nederland gelden er strenge wetten en regels voor het aanvragen van een lening. Dit om te voorkomen dat men overtollig krediet afsluiten. Veel Nederlanders zijn in de financiële problemen geraakt door te hoge leningen. De overheid wil graag voorkomen dat mensen moeite krijgen met terugbetalen. Vaak wordt er een inkomenstoets gedaan om deze zekerheid te krijgen. Hoe hoog een consument mag lenen is helemaal afhankelijk van het vermogen en inkomen. Het BKR houdt toezicht op kredieten in Nederland. Iedere consument wordt zo getoetst bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Dit hoeft echter geen problemen op te leveren. Een lening die bijvoorbeeld keurig wordt afbetaalt kan juist als gunstig worden gezien. Mensen met een echte negatieve BKR registratie kunnen echter moeilijker lenen. Veel succes met het vinden van een geschikte lening!

 

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn