TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Alles over de annuïtaire lening en uw maandlasten

Een annuïtaire lening is met betrekking tot uw maandlasten een heel interessante optie. Dat komt onder andere door het feit dat het gaat om een lening die heel stabiel is wat betreft de kosten. U betaalt gedurende de complete looptijd hetzelfde bedrag per maand en zorgt er daarnaast voor dat de lening aan het eind van de rit volledig is afgelost, zodat u overal vanaf bent. Er gaat een relatief lastige berekening vooraf aan de annuïtaire lening, maar dat betekent aan de andere kant niet dat u die niet online uit kunt laten voeren.

Annuïtaire lening berekenen

U kunt de annuïtaire lening berekenen door rekening te houden met zowel de aflossingen die u doet als de rentekosten die u maakt. Dat klinkt lastig en vergeleken bij bijvoorbeeld een lineaire lening is het ook iets minder gemakkelijk. Het is namelijk van belang om ervoor te zorgen dat u steeds wat meer af gaat lossen en aan de andere kant minder rente per maand gaat betalen. Op die manier zorgt u er namelijk voor dat het totale maandbedrag gelijk blijft. U kunt het berekenen van de annuïtaire lening het best overlaten aan de verschillende tools op het internet, van bijvoorbeeld ING of ABN AMRO

Online berekening van een annuïtaire lening

Uw online berekening van een annuïtaire lening zal maar enkele minuten kosten en is wat dat betreft een heel stuk gemakkelijker. Door het bedrag in te voeren dat u graag wilt lenen en daar een bepaalde looptijd aan te koppelen is het met behulp van een online tool mogelijk uit te rekenen wat u per maand gaat betalen. Zo zorgt de berekening van de annuïtaire lening ervoor dat u precies weet waar u aan toe bent met betrekking tot de maandlasten waar u mee te maken krijgt, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn