TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Maandlasten berekenen lening

Consumptieve leningen zijn alle geldleningen en kredieten bij banken en verzekeraars die niet bedoeld zijn voor het eigen huis. Denk hierbij aan een nieuwe auto, een nieuw interieur, een wereldreis, een overbruggingskrediet etc. Bij het afsluiten van een consumptieve lening wordt vooraf een aantal afspraken gemaakt over het maximale bedrag, de looptijd en de te betalen rente. Al deze factoren bepalen de maandlasten van een lening. Bereken deze dan ook goed en zorgvuldig!

Maandlasten berekenen lening

Er zijn een aantal variaties mogelijk. Zodra bij een bank of verzekeraar een lening wordt aangevraagd, wordt bij het Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR, getoetst of de lening…. voor de bank verstandig is. Staan er bij uw naam betalingsachterstanden, hoge hypotheken of grote leningen, dan wordt een extra consumptieve lening lastig en/of onmogelijk. Meer informatie over een lening vindt u bij geld lenen op zijn best.

Een goede lening afsluiten binnen uw maandlasten

Een goede lening bestaat uit een scherpe rente en een vorm en looptijd die goed passen bij uw persoonlijke voorkeuren op dit gebied. Zo is het bijvoorbeeld van belang om rekening te houden met het feit dat de lening voor aanvullende maandlasten zal zorgen. U dient er zelf voor te zorgen dat de lening daar binnen ingepast kan worden, zodat u in ieder geval niet in de financiële moeilijkheden zal raken. Door de autolening op een verstandige manier af te sluiten zorgt u er aan de andere kant voor dat u wat extra geld achter de hand heeft of een mooie aankoop kunt doen.

Rente van een lening

De rente is natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel van de lening, waardoor het verstandig is om daar uitgebreid naar te kijken. Het is verstandig om op zoek te gaan naar een vergelijking tussen de verschillende rentekosten. Op die manier zorgt u ervoor dat u zo min mogelijk rente betaalt over de lening die u afsluit. Daarnaast is het natuurlijk van belang om een geldverstrekker zoals OHRA, SNS of Rabobank te kiezen die betrouwbaar is, zodat u in ieder geval niet in de problemen komt en de lening netjes, als afgesproken, terug kan betalen.

Looptijd van een lening

Daarnaast is het bij het afsluiten van een lening van belang om rekening te houden met de looptijd en de vorm. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een persoonlijke of een doorlopende lening. Het zijn beide consumptieve kredieten, maar ze zitten op een heel andere manier in elkaar. Door daar goed naar te kijken zorgt u ervoor dat u de juiste lening afsluit en wat dat betreft niet in de problemen zal komen. Daarnaast is het van belang om er rekening mee te houden dat een langere looptijd de lening uiteindelijk duurder zal maken.

Kleine lening

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die op zoek zijn naar een kleine lening. Deze vorm van lenen wordt vaak als minilening of flitskrediet bestempeld. Voor meer informatie kunt u hier kijken.

bedrijfskrediet

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn