TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Tweede hypotheek voor een tweede huis

Een tweede hypotheek voor een tweede huis is om een aantal verschillende redenen heel aantrekkelijk. Zo kunt u er op die manier relatief eenvoudig voor zorgen dat u een mooi huis kunt kopen, bijvoorbeeld op een plaats waar u graag op vakantie gaat. De tweede hypotheekrente is bovendien lang niet altijd zo hoog als veel mensen denken. Wanneer u bijvoorbeeld naar de bank gaat waar ook uw eerste hypotheek loopt is de kans groot dat men veel vertrouwen in u heeft en u op die manier een scherpe aanbieding kan doen. Zo betaalt u voor de tweede hypotheek een scherpe rente en kunt u op een relatief voordelige manier van uw tweede huis genieten.

Hypotheek voor een tweede woning

De tweede hypotheek voor een tweede woning is heel gebruikelijk bij mensen die een mooi vakantiehuis neer willen zetten of er op een andere manier voor kiezen om nog een woning te kopen. De tweede hypotheek rente is dan vaak goed vergelijkbaar, al is het aan de andere kant wel van belang om rekening te houden met de aftrek van de hypotheekrente voor de belastingen. Het is namelijk alleen mogelijk om de hypotheekrente af te trekken die u betaalt voor de woning die u gebruikt als uw hoofdverblijf. De tweede hypotheek voor het tweede huis is er over het algemeen een om een vakantieverblijf te kunnen financieren, wat daar dus niet onder valt.

Tweede hypotheek is niet aftrekbaar

In veel gevallen is de tweede hypotheek niet aftrekbaar en dient u er dus rekening mee te houden dat de kosten voor het verblijf hoger zullen liggen dan voor uw eerste woning. Dat heeft niet te maken met het feit dat de hypotheekrente zelf hoger is, maar wel met het feit dat er geen verschil bestaat tussen de bruto en de netto lasten. Dat betekent in dit geval dat de tweede hypotheek voor het tweede huis net zo duur is als die voor uw eerste huis wanneer u geen hypotheekrenteaftrek toe zou passen. Het is dus van belang om ervoor te zorgen dat u die kosten kunt dragen.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn