TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Startershypotheek 2012 moeilijk af te sluiten

Een startershypotheek valt ten tijde van economische terugval niet bepaald gemakkelijk af te sluiten. Een startershypotheek berekenen is wat dat betreft dan ook vrij gemakkelijk. De banken houden er niet van om geld uit te lenen aan starters, aangezien die een relatief groot risico met zich meebrengen. De banken maken daarom dan ook gebruik van strenge regels om te bepalen of iemand een lening zal krijgen. Zo valt de startershypotheek 2012 over het algemeen te berekenen door het bruto jaarsalaris van een jaar eerder te vermenigvuldigen met 4 tot 4,5.

Vast contract voor een startershypotheek

De voorwaarden voor een startershypotheek zijn behoorlijk strenger geworden, waardoor lang niet iedereen er meer in slaagt om een hypotheek af te sluiten. Een aantal jaren geleden werd iedere starter aangeraden om een woning te kopen in plaats van te huren, maar de tijden lijken wat dat betreft te veranderen. De strenge voorwaarden voor een startershypotheek stellen bijvoorbeeld dat er een vast contract nodig is om een hypotheek af te sluiten. Aan de andere kant werken steeds meer bedrijven tegenwoordig met tijdelijke contracten en zorgen ze er op die manier dus voor dat weinig starters een huis kunnen kopen. Omdat er ook een hoop vaste lasten komen kijken bij een hypotheek.

Startershypotheek 2012 berekenen

Een startershypotheek is vanwege de strenge voorwaarden juist echter gemakkelijker geworden. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er gerekend kan worden met een vermenigvuldiging van ongeveer 4 tot 4,5 maal het bruto jaarsalaris. Doorgaans is het salaris voor starters nog aan de lage kant en betekent dat vaak dat beide starters volledig aan het werk dienen te zijn om de hypotheek af te kunnen sluiten. Daarnaast mogen ze geen studielening meer hebben, aangezien die ook steeds vaker meegenomen wordt in de voorwaarden voor de starterslening.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn