TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Mogelijkheden en kosten van het oversluiten van een hypotheek

U kunt uw hypotheek oversluiten om verschillende redenen. Over het algemeen zal het ervoor zorgen dat u minder lasten gaat betalen, waardoor u op een meer voordelige manier kunt gaan wonen. Om het uiteindelijke voordeel te berekenen is het van belang om de kosten van het oversluiten van een hypotheek goed te (laten) berekenen. Alleen wanneer u er inderdaad minder voor gaat betalen is het verstandig om uw hypotheek over te sluiten. De kosten van een hypotheek oversluiten kunnen als gevolg van een mogelijke boete flink oplopen, waardoor het van belang is daar goed naar te kijken.

Kosten van een hypotheek oversluiten

De kosten van een hypotheek oversluiten kunnen uit verschillende onderdelen bestaan. Zo kan het zijn dat u gebruik maakt van een adviseur die een commissie rekent om ervoor te zorgen dat u uiteindelijk minder gaat betalen. De hypotheek oversluit kosten kunnen daarnaast ook voortkomen uit het feit dat de nieuwe geldverstrekker een bepaald bedrag zal rekenen om u te accepteren. De verschillende factoren kunnen samen oplopen tot een aardig bedrag. Het is dan ook van belang om de kosten van een hypotheek oversluiten goed af te wegen tegen het voordeel dat u er aan de andere kant bij zal hebben.

Hypotheek oversluiten met een boete

Ook kunt u te maken krijgen met een hypotheek oversluit boete. Hiervan is relatief vaak sprake wanneer de hypotheek nog een tijd door zou lopen en u tussentijds beslist naar een andere geldverstrekker te gaan. U kunt daar over het algemeen profiteren van een lagere rente, maar het betekent dan wel dat u eerst de boete dient te betalen. Het is natuurlijk alleen interessant dit te doen wanneer de boete voor het oversluiten van de hypotheek niet hoger is dan het bedrag dat u er uiteindelijk mee gaat besparen.

Hypotheek verstrekkers

U kunt uw hypotheek oversluiten bij de grote aanbieders zoals:

 

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn