TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw maximale hypotheek berekenen

Uw maximale hypotheek berekenen is op zich niet moeilijk. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de regelingen op dit gebied een stuk strenger zijn geworden en dat banken dus niet zomaar meer de mogelijkheid hebben daar van af te wijken. Voor u betekent dat dat u online uw maximale hypotheek kunt berekenen met behulp van slechts enkele gegevens. Voor de berekenen van uw maximale hypotheek 2012 heeft u gegevens nodig met betrekking tot uw bruto inkomen over 2012 en de maat waarmee de bank rekent, te weten 4 tot 4,5.

Online uw maximale hypotheek berekenen

U kunt de berekening met betrekking tot uw maximale hypotheek zelf uitvoeren, maar u heeft aan de andere kant ook de mogelijkheid om dat online voor u te laten doen. Op die manier heeft u er maar nauwelijks omkijken naar en zorgt u er als het ware voor dat u alleen het resultaat hoeft te ontvangen. Uw maximale hypotheek berekenen is online bovendien ontzettend gemakkelijk, aangezien u alleen uw bruto inkomen maar in hoeft te vullen. Het is wel van belang om er rekening mee te houden dat het in het geval van een eigen bedrijf dient te gaan om de winst die u de afgelopen drie jaren gemiddeld heeft gemaakt, met extra aandacht voor het laagste en laatste bedrag.

Zelf uw maximale hypotheek berekenen

U kunt uw maximale hypotheek berekenen door uw bruto inkomen te nemen en dat te vermenigvuldigen met 4 tot 4,5. U komt op die manier tot een bedrag dat u ongeveer kunt gaan lenen. Het is daarbij natuurlijk wel van belang om eventuele andere leningen mee te nemen in de berekening, aangezien u daardoor een minder hoge hypotheek zal krijgen. Aan de andere kant kunt u er met wat spaargeld voor zorgen dat de bank meer zekerheid heeft. Zo kunt u zelf uw maximale hypotheek berekenen en kunt u dat online doen, of dat zelf doen op basis van uw eigen gegevens.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn