TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Executiewaarde van een woning berekenen

Het berekenen van de executiewaarde van een woning is relatief eenvoudig, maar het is daarbij wel van belang om rekening te houden met een aantal verschillende zaken. Zo kunt u de executiewaarde van de woning berekenen met behulp van een grove vuistregel en de vrije verkoopwaarde van de woning. Door deze twee elementen met elkaar te combineren maakt u eenvoudig een berekening van de executiewaarde van een woning. Het is daarbij gebruiken om een bepaalde marge aan te houden, aangezien de uiteindelijke prijs natuurlijk afhankelijk is van de vraag naar de woning.

Executiewaarde berekenen met vuistregel

Over het algemeen zal men de executiewaarde van een huis berekenen door uit te gaan van ongeveer 80% tot 90% van de vrije verkoopwaarde. Voor een bestaande woning wordt er meestal met de ondergrens gerekend, terwijl men aan de andere kant aan de bovenkant kan gaan zitten bij een nieuwbouwwoning. De berekening van de executiewaarde van een woning is op die manier dus niet erg ingewikkeld, maar het is wel van belang om op de hoogte te zijn van de waarde die de woning in de vrije verkoop op zal brengen. Alleen op die manier kan men het berekenen van de executiewaarde van de woning uitvoeren.

Executiewaarde bereken op basis van vrije verkoopwaarde

Om achter de vrije verkoopwaarde te komen en zo de executiewaarde van de woning te berekenen maakt men over het algemeen gebruik van een taxatierapport. Een onafhankelijke taxateur kan de waarde van de woning vaststellen en op die manier bepalen met welk bedrag men kan gaan rekenen. Vervolgens is het een kwestie van het invullen van de juiste gegevens, om op die manier de eerder aangegeven percentages te berekenen. Zo kunt u op een relatief eenvoudige wijze de executiewaarde van een woning berekenen, om in ieder geval tot een indicatie van die waarde te komen.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn