TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Het kopen van een huis is geen proces wat gedachteloos uitgevoerd kan worden. Gaat u een huis kopen in Roosendaal? In dit artikel staan een aantal belangrijke aandachtspunten.

Waar ziet u uzelf over een aantal jaar wonen?

Wat zijn uw plannen voor de komende jaren? Bent u van plan langer dan vijf jaar in uw koopwoning te blijven wonen? Dan is het een goede keuze. Met alleen de aankoop van het huis bent u nog niet klaar. Er zijn een aantal randzaken die ook betaald moeten worden, naast het huis zelf. Wist u dat pas na vijf jaar de kosten van deze randzaken heeft terugverdiend! Het kan natuurlijk ook zijn dat u arbeidsomstandigheden zodanig verbeteren binnen vijf jaar dat het niet uitmaakt en deze kosten gemakkelijk voor uw rekening kunt nemen.

Hoeveel kunt u lenen bij de bank?

Wanneer u de zoektocht naar uw ideale huis start, is het van groot belang om te weten wat uw daadwerkelijk budget is waarmee u kunt gaan shoppen. Het kan namelijk bijzonder vervelend zijn als u achteraf pas weet dat u uw droomhuis niet kunt betalen. Neem dan ook contact op met een hypotheekadviseur voordat u überhaupt uw zoektocht start. Kies dan ook een huis wat u echt kunt betalen. De koopsom is namelijk niet het enige wat betaalt moet worden. Daarnaast zijn er ook nog maandelijkse lasten waarmee u te maken krijgt. Zoals verzekering, hypotheekrente etc.

Schakel expertise in

Het kopen van een huis kan al emotioneel genoeg zijn. Daarom is het inschakelen van een expert in de vorm van een aankoopmakelaar een prima idee. Hij kan door zijn deskundigheid behoorlijk wat stress voor u wegnemen. Daarnaast is het ook mogelijk om hem voor u te laten onderhandelen wanneer u uw droomhuis heeft gevonden. Het is namelijk niet verstandig om zelf een bod te doen. U weet namelijk niet wat de precieze waarde van het huis is. Hiervoor kan ook de aankoopmakelaar van pas komen. Door zijn ervaring kan goed inschatten wat de waarde van het huis.  De kosten van een aankoopmakelaar verschillen per afspraak. De ene rekent een vast tarief, terwijl de andere aankoopmakelaar een percentage van de afkoopsom wilt hebben.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn