TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Hypotheek maandlasten berekenen

Huizen zijn zo duur dat voor het voor bijna niemand mogelijk is het totaalbedrag bij elkaar te sparen. Ook lenen is geen optie, daarvoor zijn de rentetarieven veel te hoog. Voor het kopen van vastgoed is een speciale vorm van lenen in het leven geroepen, de hypotheeklening.
Deze lening is alleen bedoeld voor het kopen van vastgoed en kent aantrekkelijke rentetarieven. Via de belasting is een deel van de rente terug te vorderen.

Hypotheeklasten berekenen

Bij het afsluiten van een hypotheek kan een keuze gemaakt worden uit een van de vele soorten hypotheken. In tegenstelling tot vroeger, waar er maar drie soorten waren, zijn er nu vele varianten (zie het linker menu).
In het verleden was er een lineaire hypotheek, een annuïteiten hypotheek en een aflossingsvrije hypotheek. Bij een lineaire hypotheek zijn de lasten in het begin hoog, dus niet erg aantrekkelijk voor het grootste deel van de mensen. Het woonkrediet is ook een intressante optie vooral als u een simulatie woonkrediet doet. De aflossingsvrije hypotheek was nauwelijks bekend en het betekende dat er altijd maximaal rente betaald moest worden. Ook niet erg aantrekkelijk. Niet vreemd dus dat bijna iedereen een annuïteiten hypotheek had.

Hypotheek berekening

In de afgelopen jaren is er echter veel veranderd. Er kwamen hypotheekadviesbureaus die, los van een bank, hypotheken gingen verkopen met als doel een zo hoog mogelijke winst te halen. Met het geld van de hypotheekbetaler kon immers ook belegd worden voor een beter rendement. En zo ontstonden vele variaties op de hypotheek, helaas zelden ten voordele van de consument, wel van de adviseurs en banken. Ook de aflossingsvrije hypotheek werd populair. Dit betekent namelijk een maximale renteteruggave door de belastingdienst. En wie wil dat niet?

Berekend hypotheek lasten

De hypotheek een veelvuldig gespreksonderwerp op feestjes en op het werk. Er zijn namelijk veel verschillende hypotheekvormen en veel variaties in rentetarieven. Op deze website proberen we u een beeld te geven van de diverse hypotheekvormen die er op dit moment zijn en waar u om moet denken als u een hypotheek afsluit bij uw bank.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn