TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw huurtoeslag berekenen

U kunt bij de Belastingdienst uw huurtoeslag berekenen, door een aantal gegevens in te voeren met betrekking tot uw persoonlijke situatie. Zo is het bijvoorbeeld van belang om aan te geven in welk jaar u geboren bent, aangezien de toeslag alleen beschikbaar is voor personen van 23 jaar en ouder. Daarnaast kunt u de huurtoeslag berekenen door een aantal gegevens met betrekking tot uw inkomen en de kosten van de huur in te voeren. Aan de hand van de gegevens bepaalt de online tool van de Belastingdienst of u recht heeft op huurtoeslag en hoe hoog de toeslag in uw geval zal zijn.

Huurtoeslag berekenen

U kunt de huurtoeslag berekenen door naast uw geboortejaar ook informatie te verstrekken met betrekking tot het feit of u een toeslagpartner heeft. Daarnaast heeft de Belastingdienst gegevens nodig met betrekking tot uw inkomen, om te bepalen of u in aanmerking komt voor een toeslag, of dat u voldoende verdient om de huur zelf te kunnen betalen. U kunt de huurtoeslag berekenen door daarnaast ook aan te geven of u op kamers woont of dat de woning wellicht is aangepast voor iemand met een handicap. Verder vraagt de Belastingdienst om de huur en de servicekosten die u per maand maakt, samen met het aantal medebewoners.

Berekening huurtoeslag 2012

De berekening voor de huurtoeslag 2012 zal u uiteindelijk aangeven of u recht heeft op de toeslag, of dat u voldoende verdient in vergelijking tot de kosten die u dient te maken met betrekking tot de huur van uw kamer of woning. Wat dat betreft ziet u heel snel of de Belastingdienst u tegemoet zal komen in de kosten, of dat de huurtoeslag voor u helaas niet beschikbaar zal zijn in 2012. Uit de berekening van de huurtoeslag 2012 blijkt bovendien direct wat het bedrag zal zijn dat u aan huurtoeslag zal gaan ontvangen, wanneer dat het geval is.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn