TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw huursubsidie berekenen

U kunt uw huursubsidie berekenen om te bepalen of de Belastingdienst u tegemoet zal komen in de kosten die u maakt met betrekking tot de huur van uw woning of kamer. Uit de huursubsidie berekening zal blijken of u recht heeft op de huurtoeslag, of dat u de kosten zelf dient te betalen, aangezien u voldoende verdient in vergelijking tot de kosten die u aan de andere kant dient te maken. De berekening maakt gebruik van gegevens over uw leeftijd, uw inkomen en de woning die u huurt, samen met de kosten die dat met zich meebrengt.

Huursubsidie berekenen student

U kunt de huursubsidie berekenen als student, aangezien de kosten van een kamer flink hoog liggen en veel studenten dat niet zomaar zelf kunnen betalen. Om in aanmerking te komen voor de huurtoeslag dient u er echter wel voor te zorgen dat u aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo dient uw kamer aan de voorwaarden van de Belastingdienst te voldoen en dient u zelf ook niet veel bij te verdienen, aangezien u de kosten dan prima zelf kunt betalen. U kunt de huursubsidie berekenen als student door gebruik te maken van de tool van de Belastingdienst, met daarin de actuele gegevens en bedragen.

Huursubsidie berekenen 2012

U kunt de huursubsidie berekenen voor 2012 om te bepalen hoeveel toeslag u krijgt bij de huur van een bepaalde woning. Op die manier kunt u nu al zien wat u van de Belastingdienst zal gaan ontvangen wanneer u besluit een bepaalde woning te gaan huren. Uiteraard is het daarbij van belang dat u de juiste gegevens met betrekking tot de woning en bijvoorbeeld uw inkomen invoert, aangezien de berekening anders niet klopt. Wanneer u dat doet kunt u de huursubsidie berekenen voor 2012 en kunt u berekenen of uw maandlasten niet te hoog zullen worden wanneer u de woning gaat huren.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn