TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf de huurprijs berekenen

U kunt de huurprijs berekenen van een woning of een appartement, of besluiten te bepalen wat het mag kosten om een bedrijfsruimte te huren. U kunt daarvoor gebruik maken van verschillende online tools, die u helpen bij het beoordelen van de huurprijs die een bepaalde verhuurder u wil vragen. U kunt de huurprijs berekenen door bijvoorbeeld rekening te houden met het oppervlakte van de ruimte waarom het gaat, of de verschillende voorzieningen die er aanwezig zijn. De verhuurder dient zich aan de maximale prijzen te houden, waardoor u er wat dat betreft voor kunt zorgen dat er wellicht ruimte voor onderhandelingen zal ontstaan.

Huurprijs woning berekenen

U kunt de huurprijs van een woning berekenen door rekening te houden met de aanwezigheid van een keuken en het sanitair. Ook kunt u de huurprijs van een appartement berekenen door bijvoorbeeld goed te kijken naar de grootte van de verschillende kamers die u wilt gaan huren. Op die manier kunt u de huurprijs van de woning berekenen en kunt u dat vergelijken met de prijs die de verhuurder voor de woning vraagt. Wanneer er sprake is van een groot verschil is het verstandig om de verhuurder om opheldering te vragen, om er op die manier voor te zorgen dat er wellicht ruimte voor onderhandeling ontstaat.

Huurprijs bedrijfsruimte berekenen

U kunt ook de huurprijs van bedrijfsruimte berekenen, al maakt u daarvoor gebruik van wat andere factoren. Zo is het minder van belang of er een keuken en het juiste sanitair aanwezig is binnen een bedrijfsruimte die u wilt gaan huren. In plaats daarvan is het veel beter om te kijken naar het aantal vierkante meters dan u tot uw beschikking heeft om uw bedrijfsvoering te doen. Op die manier kunt u de huurprijs van bedrijfsruimte berekenen en kunt u dat vergelijken met het aanbod dat u wordt gedaan door de verhuurder van het pand.

Wilt u liever een ruimte gaan huren? Lees meer over de huurtoeslag en eventuele huursubsidie.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn