TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf de huur berekenen

U kunt zelf de huur berekenen van een woning, om op die manier te bepalen wat een verhuurder u er maximaal voor mag vragen. Op die manier kunt u ook de huur van een kamer berekenen, al merken veel mensen dat niet iedereen zich daar aan houdt. Ook wanneer de verhuurder u meer wil vragen voor het huren van de woning of de kamer is het goed om de berekening te maken. U kunt dan bepalen of u de huur voor de woning of kamer wilt betalen, of dat u liever verder zoekt naar een woning of kamer die beter betaalbaar is.

Huur berekenen van een woning of kamer

De huur berekenen van een woning is mogelijk door rekening te houden met de oppervlakte van de vetrekken en de overige ruimten. Verder scoort een woning of een kamer punten voor bijvoorbeeld de isolatie, de keuken en het sanitair. U kunt zo de huur van een kamer berekenen of de berekening maken voor een woning, door tot een totaal aantal punten te komen. Op basis van het aantal punten mag een verhuurder een bepaalde prijs rekenen voor de huur, waar u het vervolgens wel of niet mee eens kunt zijn. Als uw huurruimte aan een aantal eisen voldoet die volgens de belasting dienst zijn voorgeschreven kunt u soms huursubsidie of huurtoeslag ontvangen. De huur van een woning of kamer is ook afhankelijk van hoe de woning is onderhouden. Is de woning bijvoorbeeld net geschilderd of iets dergelijks? Check dan altijd wat dit heeft gekost. Op deze pagina vind je prijzen van schilders.

Huur berekenen van een bedrijfspand

De huur berekenen van een bedrijfspand werkt net weer even wat anders, aangezien de waarde van een keuken en het sanitair daar natuurlijk veel minder van belang zijn. In plaats daarvan wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van het aantal vierkante meters dan beschikbaar is voor het uitvoeren van de diensten of de verkoop van producten. Door dat aantal te vergelijken met het totaal aantal vierkante meters is het mogelijk om een goede berekening van de maximale huur te maken. Op die manier kunt u de huur berekenen van een bedrijfspand en bepaalt u of u het de moeite waard vindt de ruimte te huren.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn