TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Als je ervoor kiest om thuis te gaan werken als zelfstandige, is het slim om te kijken voor zakelijke energie. Dit kan namelijk voordeliger voor je zijn en vele voordelen hebben. We nemen de afwegingen die je kan maken met je door.

Kies je voor particulier of voor zakelijk?


Als je thuis werkt, ga je dan voor zakelijke of voor particuliere energie? Dit hangt af van een aantal factoren. Prijs is natuurlijk sowieso een factor, vergelijk daarom eerst of zakelijk of particulier voordeliger voor je is. Ook service is belangrijk om naar te kijken. Als je kiest voor een zakelijke leverancier, zoals Gazprom Energy, is de service vaak sneller en persoonlijker dan bij een particuliere leverancier. Eén telefoontje is vaak genoeg om gelijk te worden geholpen. Kijk ook naar de fiscale voordelen die je eventueel hebt als je kiest voor een zakelijke leverancier.

Zakelijke energiekosten aftrekken


Als je thuis werkt en kiest voor zakelijke energie, kun je een deel van de energiekosten en de btw van de energiekosten aftrekken van de belasting. Je moet hiervoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet op het opgegeven adres ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en er wordt gekeken naar je inkomen en hoeveel van het inkomen in de werkruimte is verdiend. Ook moet de werkruimte een eigen ingang hebben, moet de ruimte voorzien zijn van sanitaire voorzieningen en moet hij aan derden verhuurbaar zijn. Twijfel je of je jouw energiekosten mag aftrekken? Overleg dit dan met je belastingadviseur of boekhouder.

Wanneer kun je het beste thuiswerken met zakelijke energie?


De meeste zelfstandigen die thuis werken en die zakelijke energie hebben, werken doordeweeks overdag. Toch is het soms verstandig om dit op andere tijden te doen als je een lagere energierekening wil. De prijs voor stroomverbruik is op sommige momenten namelijk lager dan op andere momenten. Bekijk goed hoe dit zit in jouw geval.

Vast of variabel contract


Als je eenmaal hebt gekozen voor zakelijke energie, kies je dan voor een vast of een variabel contract? Met een vast contract weet je altijd wat je energiekosten zijn. Zeker als je relatief veel energie verbruikt en een langdurig contract hebt, is dit het beste. Bij een variabel contract beweegt je energieprijs mee met de prijs op de markt. Dit kan erg gunstig voor je zijn als de prijzen dalen, maar ook ongunstig als ze stijgen. Bedenk goed of je dit risico durft te nemen of dat je liever voor vastigheid gaat.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn