TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw energieverbruik berekenen

U kunt het energieverbruik berekenen van uw huishouden om op die manier te bepalen wat u per maand kwijt bent aan energie. Op die manier zorgt u er eenvoudig voor dat u goed weet wat uw maandlasten op dit gebied zijn, om ze bijvoorbeeld te vergelijken met die van anderen. U kunt uw energieverbruik berekenen door bijvoorbeeld de verschillende meters in de meterkast zelf in de gaten te gaan houden. Aan de andere kant kunt u er ook voor kiezen om de jaarafrekening van vorig jaar erbij te pakken en daarmee aan de slag te gaan.

Energieverbruik berekenen

U kunt uw energieverbruik berekenen door gebruik te maken van de gegevens die u in de meterkast kunt vinden. De verschillende meters houden bij hoeveel gas, water en licht u verbruikt. Aan de hand daarvan kunt u uitrekenen wat de kosten zin. U heeft daar de kosten per kuub gas en water en de kosten per kWh voor nodig. Die gegevens kunt u opvragen bij uw energieleverancier, of u kunt gebruik maken van de jaarafrekening van vorig jaar. Op die manier kunt u het energieverbruik berekenen van uw huishouden. Zo weet u precies wat u kwijt bent aan maandlasten op dit gebied.

Energieverbruik berekenen in kWh

Het energieverbruik berekenen in kWh zorgt ervoor dat u precies weet wat u betaalt aan elektriciteit binnen uw woning. U kunt uw jaarlijkse kosten delen door het aantal kWh dat u gebruikt heeft, om tot de kosten per eenheid te komen. Op die manier kunt u het energieverbruik berekenen. Zo weet u precies wat u per maand kwijt bent aan energie en kunt u uw maandlasten berekenen op het gebied van gas, water en licht. Een voorbeeld van een apparaat dat veel energie verbruikt is een wasmachine. Ook voor uw wasmachine kunt u uw maandlasten berekenen.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn