TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

ZZP belasting berekenen op het internet

U kunt uw ZZP belasting berekenen door rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Zo zal de inkomstenbelasting voor de grootste uitgave zorgen en kunt u die berekenen op basis van een aantal gegevens. Om de berekening goed te kunnen maken is het van belang dat u gedurende het jaar een goede administratie bijhoudt. Het is daarbij van belang om zowel uw inkomsten als uw uitgaven goed vast te leggen, zodat u precies kunt bepalen wat u verdiend heeft. U kunt zo de ZZP belasting berekenen, waardoor u precies weet wat u zelf overhoudt aan uw activiteiten als zelfstandige.

ZZP belasting berekenen

U kunt de ZZP belasting berekenen door op basis van uw omzet en uw kosten een nettowinst uit te rekenen. Vervolgens kunt u daar de zelfstandigenaftrek, de MKB winstvrijstelling en eventueel de startersaftrek vanaf halen. Op die manier ontstaat er een belastbaar inkomen, op basis waarvan u kunt berekenen wat u in de verschillende belastingschalen betaalt. Op die manier komt u tot een bepaald bedrag aan belasting, dat u dient te gaan betalen. Zo kunt u relatief eenvoudig uw ZZP (ondernemer) belasting berekenen, maar is het aan de andere kant wel van belang om in ieder geval een goede administratie achter de hand te hebben.

Automatisch ZZP belasting berekenen

U kunt ook automatisch de ZZP belasting berekenen, door aan het eind van het jaar gebruik te maken van de tool die de Belastingdienst heeft ontwikkeld, om aangifte te kunnen doen. Het gaat dan om de aangifte inkomstenbelasting, die iedere ZZP’er dient te doen. Door de gegevens uit uw administratie daar in te vullen kunt u aan het eind van het programma precies zien wat u dient te betalen aan belasting. Zo kunt u de ZZP belasting uitrekenen en is het aan de andere kant niet nodig om zelf aan de slag te gaan met de verschillende getallen.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn