TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Eenvoudig uw wegenbelasting berekenen

U kunt de wegenbelasting berekenen voor uw auto om te bepalen wat een bepaalde auto u per maand zal gaan kosten. De wegenbelasting zorgt bij sommige auto’s voor een flink deel van de maandlasten. U kunt de wegenbelasting berekenen bij het RDW, maar er ook voor kiezen om dat op de website van de Belastingdienst te doen. Zo kunt u eenvoudig de wegenbelasting berekenen door een aantal gegevens in te voeren met betrekking tot uzelf en de auto die u rijdt of die u aan wilt gaan schaffen.

Wegenbelasting berekenen

U kunt de wegenbelasting berekenen voor uw auto door allereerst aan te geven om welk type voertuig het precies gaat, waarschijnlijk een personenauto. Vervolgens is het van belang om aan te geven in welke provincie u woont, aangezien de tarieven per provincie verschillen. Daarnaast dient u aan te geven op welke brandstof uw auto rijdt en wat het gewicht van de auto ongeveer is. Aan de hand van die gegevens kan de tool de berekening uitvoeren. Zo kunt u de wegenbelasting berekenen voor uw auto en ziet u binnen enkele minuten wat de maandlasten van uw auto zullen zijn.

Wegenbelasting berekenen kenteken

U kunt er ook voor kiezen om de wegenbelasting te berekenen op kenteken. Het grote voordeel daarvan is dat u zelf minder gegevens in hoeft te voeren. Dat is bijvoorbeeld interessant wanneer u de gegevens niet bij de hand of paraat heeft, of dat het gaat om een auto die u aan wilt gaan schaffen. U kunt dan eenvoudig de wegenbelasting berekenen door het kenteken in te voeren, waardoor u kunt zien wat de auto u zal gaan kosten. U kunt de wegenbelasting berekenen op kenteken om daarnaast nog wat meer tijd te besparen en dus nog sneller op de hoogte te zijn van de kosten.

Bron: RDWcheck

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn