TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Eenvoudig uw teruggave berekenen

U kunt uw teruggave berekenen wanneer u reeds een bepaalde hoeveelheid belasting betaalt heeft, maar dat uiteindelijk meer blijkt te zijn dan nodig was geweest. Het kan zijn dat u de teruggave hypotheekrente wilt berekenen, of dat u de kinderopvang teruggave wilt berekenen. Over het algemeen ontstaat er de mogelijkheid tot een teruggave wanneer er iets is veranderd binnen uw inkomen. De Belastingdienst probeert ervoor te zorgen dat de belasting die u betaalt in overeenstemming is met uw belastingplicht. U kunt uw teruggave berekenen wanneer dit niet helemaal het geval is en het gaat om een verschil dat in uw voordeel uit zal pakken.

Teruggave berekenen

U kunt uw teruggave berekenen door als het ware uit te gaan van de perfecte situatie en in dat geval te berekenen wat u aan belasting, hypotheekrente of kinderopvang dient te betalen. Daarnaast kunt u de voorlopige teruggave berekenen wanneer u al een flink bedrag aan belasting betaalt heeft. U kunt het bedrag dat u daadwerkelijk betaalt heeft af halen van het bedrag dat u zou moeten betalen, om tot een negatief verschil te komen. Mensen die hun teruggave berekenen en inderdaad tot een negatief bedrag komen hebben nog recht op dat geld en kunnen een teruggave van de Belastingdienst tegemoet zien.

Berekenen teruggave belasting

Bij het berekenen van de teruggave van de belasting is het wel van belang om op een zeer nauwkeurige manier te werk te gaan. Zo is het van belang om in ieder geval geen dingen over het hoofd te zien en dient u er zeker van te zijn dat u reeds bedragen betaalt heeft. Het is erg vervelend wanneer u op een meevaller rekent die er uiteindelijk niet komt, waardoor het verstandig is de berekening een paar keer na te lopen. Uiteraard kunt u de teruggave berekenen met de rekentools van de Belastingdienst, waardoor er in de berekening zelf in ieder geval geen fouten zullen zitten.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn