TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Eenvoudig uw ondernemer belasting berekenen

U dient als ondernemer belasting te betalen, net als dat iedere werknemer een deel van zijn of haar loon af dient te dragen aan de belastingdienst. In Nederland is het bovendien zo dat de ondernemers die meer verdienen ook hogere percentages belasting gaan betalen, waardoor het gaat om een zogenaamd progressief stelsel. Het is van belang om er als ondernemer rekening mee te houden dat u belasting dient te betalen, aangezien het vaak gaat om aanzienlijke bedragen. De ondernemer belasting is aan de andere kant relatief laag in vergelijking tot de inkomstenbelasting, aangezien er verschillende aftrekposten bestaan.

Ondernemer belasting berekenen

U kunt de ondernemer belasting berekenen door gedurende het jaar een goede en duidelijke administratie bij te houden en de gegevens daarvan over te nemen. Zo is het van belang om de uiteindelijke winst te berekenen en daar eventuele aftrekposten als de startersaftrek vanaf te halen. Ook mag u de zelfstandigenaftrek er als zelfstandig ondernemer (ZZP) afhalen en geldt er een MKB winstvrijstelling voor veel van de ondernemers. Op die manier komt u uiteindelijk tot de belastbare winst. U kunt de ondernemer belasting berekenen door aan de hand van dat bedrag de verschillende belastingschalen te vullen en het totaal aan belasting te berekenen.

Soorten ondernemers belasting

Er bestaan overigens twee soorten ondernemers belasting. Zo dient u de omzetbelasting al direct te betalen zodra u bepaalde producten of diensten verkoopt. Dit doet u door maandelijks, of per kwartaal, aangifte te doen bij de Belastingdienst en aan te geven wat u verdiend heeft. Op basis daarvan wordt de BTW berekend. Daarnaast is er natuurlijk de inkomstenbelasting, die zowel ondernemers als mensen in loondienst dienen te betalen. U kunt de verschillende soorten ondernemers belasting zelf berekenen, maar u kunt er ook voor kiezen om dat met behulp van de rekenhulp van de Belastingdienst te doen, zodat u er zo min mogelijk omkijken naar heeft.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn