TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Alles met betrekking tot uw eigen zaak berekenen

U kunt van uw eigen zaak de belasting berekenen door goed te kijken naar uw inkomsten en de kosten. Door gedurende het jaar een duidelijke administratie bij te houden kunt u ervoor zorgen dat u precies weet wat u verdiend heeft en wat u aan de andere kant heeft uitgegeven. Het verschil daartussen is de winst, waar u vervolgens belasting over dient te gaan betalen, zoals ieder ander dat doet over het eigen loon. De eigen zaak belasting is wat dat betreft een inkomstenbelasting zoals iedereen die kent, alleen wordt er in dit geval uitgegaan van loon in plaats van winst.

Eigen zaak belasting berekenen

U kunt de eigen zaak belasting berekenen door de winst te nemen en die vervolgens onder te brengen in de verschillende belastingschijven. Als ondernemer (zzp er)kunt u echter profiteren van enkele voordelen, waardoor u uiteindelijk minder belasting zal gaan betalen. Zo is er de ondernemersaftrek en de MKB winstvrijstelling. Daarnaast kunt u als startende ondernemer profiteren van de startersaftrek, waardoor u bepaalde delen van de winst buiten uw belastbaar inkomen kunt houden. Zo kunt u de eigen zaak belasting tot op de euro nauwkeurig berekenen en komt u uiteindelijk tot het bedrag dat u af dient te dragen aan de Belastingdienst.

Automatisch eigen zaak belasting berekenen

U kunt de eigen zaak belasting ook automatisch laten berekenen, door aan het eind van het jaar gebruik te maken van het programma van de Belastingdienst dat u helpt bij het doen van de aangifte inkomstenbelasting. Door de gegevens uit uw administratie over te nemen in dat programma maakt u de berekening. Zo zal de berekening u relatief weinig tijd kosten en komt u stap voor stap tot het bedrag dat u aan belasting dient te betalen. Op die manier kunt u de eigen zaak belasting op een snelle en eenvoudige manier berekenen en is het niet nodig om zelf met de getallen en percentages aan de slag te gaan.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn