TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Eenvoudig uw autobelasting berekenen

U kunt uw autobelasting berekenen door gebruik te maken van de rekenhulp van de Belastingdienst, die u vraagt enkele gegevens over u en uw auto in te voeren. U kunt er aan de hand van die gegevens voor zorgen dat de tool voor u kan bepalen wat de kosten van de wegenbelasting voor u zullen zijn. Het berekenen van de autobelasting hoeft wat dat betreft niet moeilijk te zijn, maar het is wel van belang om de gegevens even bij de hand te hebben. Vervolgens geeft u de daadwerkelijke berekening eigenlijk uit handen en kost dat u dus maar weinig tijd en moeite.

Autobelasting berekenen

U kunt uw autobelasting berekenen aan de hand van enkele gegevens die de meeste mensen paraat hebben, maar die u anders op kunt zoeken op uw groene kaart. U dient bijvoorbeeld in te voeren welk type voertuig u rijdt en in welke provincie u woonachtig bent. Vervolgens dient u aan te geven of uw auto op benzine, gas of bijvoorbeeld diesel rijdt en wat het gewicht van uw auto ongeveer is. Zo kunt u de autobelasting berekenen door de tool als het ware een idee te geven van om welke auto het gaat en waar u zich in het land bevindt.

Autobelasting berekenen op kenteken

U kunt ook uw autobelasting berekenen op kenteken, waardoor het niet nodig is om de verschillende gegevens bij de hand te hebben. Dat is daarnaast handig wanneer u een tweedehands auto aan wilt gaan schaffen, maar u eerst wilt weten wat de kosten daarvan zullen zijn. Door het kenteken in te voeren kan de tool de verschillende gegevens achterhalen en valt de berekening op de juiste manier uit te voeren. Zo kunt u de autobelasting berekenen op kenteken en bent u binnen enkele minuten klaar, waardoor u precies weet wat de maandlasten met betrekking tot uw auto zullen zijn.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn