TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Online uw belasting berekenen

U kunt uw belasting berekenen om te bepalen welk deel u van uw inkomen in dient te leveren bij de staat. Aan de andere kant kunt u ook de belasting berekenen over bijvoorbeeld uw auto, waarbij het natuurlijk gaan om de wegenbelasting. Voor een belasting berekening kunt u zich over het algemeen wenden tot de Belastingdienst. Zij hebben op de website verschillende tools staan die u helpen bij het berekenen van de belasting. Zo kunt u bijvoorbeeld uw belasting berekenen voor 2012 en daarbij uiteraard gebruik maken van de meest actuele cijfers op de verschillende gebieden.

Belasting berekenen

U kunt uw belasting berekenen door gebruik te maken van de tools op de website, maar bijvoorbeeld de inkomstenbelasting kunt u ook handmatig berekenen. U kunt daarvoor gebruik maken van de belastingpercentages zoals die voor de verschillende schalen gelden. De schalen verschillen per jaar af en toe iets, maar over het algemeen gaat het om 33% voor de eerste schaal, 42% voor de tweede en 52% voor de derde schaal. U kunt aan de hand van uw inkomen bepalen welk deel in welke schaal valt. U kunt de belasting berekenen door per schaal uit te rekenen wat u aan belasting betaalt en daarnaast rekening te houden met uw aftrekposten. Bent u ondernemer? Dan moet u ook uw omzetbelasting, vermogensbelasting en ondernemersbelasting betalen.

Berekenbtw.net

Belasting berekenen 2012

U kunt de belasting berekenen voor 2012 door handmatig aan de slag te gaan, maar over het algemeen werkt het veel sneller wanneer u gebruik maakt van de online tools van de Belastingdienst. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld een programma downloaden om de aangifte te kunnen doen. De berekening van de belasting verloopt op die manier een stuk eenvoudiger, waardoor u er in ieder geval zo min mogelijk tijd aan kwijt zal zijn. De belasting berekenen voor 2012 is met een beetje hulp van de Belastingdienst een fluitje van een cent, waardoor u er zo min mogelijk omkijken naar heeft. Mocht u toch nog vragen hebben over uw belasting? Dan is er ook uitgebreid keuze aan belastingadviseurs!

Ontslagvergoeding

Ook belangrijk zijn de maandlasten die je kwijt bent bij het krijgen van inkomen. Denk daarbij aan openbaar vervoer of benzinekosten, kosten voor het stomen van je pak, kosten voor die wekelijkse snicker onderweg. Echt aan maandelijkse inkomsten moet je denken, niet aan eenmalige inkomsten. Dat kan zijn een nieuw pak kopen of een nieuwe auto kopen. Of een hele extreme, de ontslagvergoeding die je krijgt. Het is vervelend als je ontslagen wordt, het wordt gelukkig minder vervelend bij het ontvangen van je ontslagvergoeding. Die kan behoorlijk hoog zijn. Een ontslagvergoeding is bedoeld om de mensen te compenseren voor het verlies van inkomen. Daar staat wel tegenover dat de ontslagvergoeding eenmalig is en het verlies van inkomen maandelijks. in 2015 veranderen de regels met betrekking tot de ontslagvergoeding drastisch.

Administratie uitbesteden?

Hondenverzekering afsluiten 

 

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn