TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

De waarde van uw auto berekenen

De waarde van uw auto berekenen is om verschillende redenen interessant. Zo is het op basis van de waarde mogelijk om de kosten met betrekking tot de afschrijving te berekenen. De cataloguswaarde berekenen zorgt er in dat geval voor dat u weet wat de auto u bijvoorbeeld het komende jaar zal kosten. Daarnaast is het natuurlijk interessant om de prijs te berekenen van een auto en dat te vergelijken met de prijs waarvoor deze bij dealer of autohandelaar staat. Wanneer de prijs sterk afwijkt is het vaak mogelijk om te onderhandelen over de prijs van uw auto.

Waarde van een auto berekenen

De waarde van een auto berekenen is niet gemakkelijk, maar met behulp van het internet is het wel mogelijk om een heel aardig idee te krijgen. Zo zorgt u er op een eenvoudige manier voor wat een auto u zal kosten qua afschrijving, of wat u er nog voor krijgt wanneer u deze in wil ruilen. U kunt de autowaarde berekenen door bijvoorbeeld rekening te houden met de leeftijd en de kilometerstand. Daarnaast is natuurlijk ook de staat van de auto van belang, aangezien een goed onderhouden auto over het algemeen het meest op zal leveren.

Prijs auto berekenen

Aan de andere kant kunt u de prijs van een auto berekenen om te bepalen wat een auto bij een dealer of autohandelaar mag kosten. Ook hierbij kunt u kijken naar de leeftijd van de auto en de kilometerstand. Daarnaast is het ene merk ook meer waardevast dan het andere. De duurdere merken als Audi, BMW en Mercedes zijn over het algemeen ook op latere leeftijd nog wat meer waard dan bijvoorbeeld een Skoda of Fiat. U kunt de autoprijs berekenen door online gebruik te maken van een tool die de verschillende factoren tegen elkaar af weet te wegen. Let op, een auto heeft ook andere kosten zoals belasting en de verzekering.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn