TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Online uw motorrijtuigenbelasting berekenen

U kunt online uw motorrijtuigenbelasting berekenen, om te zien waar u aan toe bent of wat u eigenlijk betaalt. Dat is onder andere interessant wanneer u een auto wilt gaan kopen en u er zeker van wilt zijn dat u niet teveel per maand gaat betalen. U kunt de motorrijtuigenbelasting berekenen op kenteken, maar er aan de andere kant ook voor kiezen om zelf wat gegevens over uw auto in te voeren. In de beide gevallen zorgt u er binnen enkele minuten voor dat u weet wat u kwijt zal zijn aan de belasting voor het gebruik van uw auto.

Motorrijtuigenbelasting berekenen op kenteken

U kunt de motorrijtuigenbelasting berekenen op kenteken om ervoor te zorgen dat u er zo min mogelijk tijd en moeite in hoeft te steken. Om de berekening uit te voeren zijn er een aantal gegevens nodig, die men af kan leiden uit het kenteken van uw auto. Dat is vooral interessant wanneer u een bepaalde auto aan wilt gaan schaffen en wilt weten wat de maandlasten van die auto zullen zijn. De motorrijtuigenbelasting berekenen op kenteken is minder interessant wanneer u verschillende gewichten of soorten brandstof wilt proberen om een vergelijking te maken van de kosten. In dat geval kunt u met de rekenhulp van de Belastingdienst aan de slag.

Motorrijtuigenbelasting 2012 berekenen

U kunt de motorrijtuigenbelasting 2012 berekenen aan de hand van een aantal gegevens over uw auto. Zo is het gewicht van de auto bijvoorbeeld van belang, aangezien dat bepaalt hoeveel u de weg zal belasten. Daarnaast is de brandstof waarop uw auto rijdt sterk van invloed, aangezien iedereen met een auto die rijdt op diesel meer betaalt dan automobilisten die rijden op benzine of autogas. Tenslotte kunt u de motorrijtuigenbelasting 2012 berekenen door ook aan te geven in welke provincie u woont, aangezien ook dat van invloed is op het uiteindelijke tarief. Naast de belasting zijn er ook nog andere kosten zoals een verzekering voor uw motorrijtuig.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn