TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Auto lease en lease bijtelling berekenen

De auto lease berekenen is op zich niet zo ingewikkeld, maar het is vaak lastig om de juiste bedragen op een rijtje te komen. Dat heeft te maken met het feit dat de lease prijs berekenen op zich niet zo moeilijk is, maar dat het vaak onduidelijk is wat men rekent voor bijvoorbeeld de verzekering van uw auto en de kosten met betrekking tot de brandstof. Zeker wanneer u kiest voor financial lease is het niet altijd duidelijk wat er allemaal bij komt kijken en kunt u het best even een offerte aanvragen.

Lease online berekenen

U kunt de lease online berekenen door de auto uit te zoeken die u graag wilt rijden en daarbij bijvoorbeeld aan te geven hoe lang het contract dient te lopen en hoeveel kilometers u denkt te gaan rijden. Wat dat betreft is het een kwestie van het invullen van de gegevens. Dat komt door het feit dat de tool vervolgens de lease prijs zal berekenen, die u dus alleen maar af hoeft te lezen. Men zal voor u het lease bedrag berekenen, zodat u zelf kunt bepalen of dat inderdaad bij uw budget past, of dat het beter is om eventueel toch naar een andere auto op zoek te gaan.

Lease bijtelling berekenen

U kunt daarnaast de lease bijtelling berekenen, door gebruik te maken van de verschillende tarieven die daar voor gelden. Reguliere auto’s brengen 25% van de nieuwwaarde aan kosten met zich mee, op jaarbasis. De 25% van de waarde dient bij het inkomen opgeteld te worden. Op die manier gaat u er belasting over betalen, die u kunt berekenend door de juiste belastingschijf te kiezen. Wat dat betreft kunt u de lease bijtelling berekenen door de leasecategorie (0%, 14%, 20% of 25%) te bepalen en die te vermenigvuldigen met de nieuwwaarde, om dat bedrag op te tellen bij uw inkomen.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn