TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Online uw autofinanciering berekenen

U kunt uw autofinanciering berekenen door gebruik te maken van een van de handige online tools. Door een aantal gegevens over de auto in te voeren kunt u er op een gemakkelijke manier voor zorgen dat u ziet wat een bepaalde auto u gaat kosten. Zodra u ervoor kiest om een auto te financieren dient u rekening te houden met het feit dat de kosten over een langere tijd worden uitgesmeerd. U kunt de autofinanciering berekenen om ervoor te zorgen dat de kosten binnen uw maandlasten passen. Zodra dat het geval is kunt u de auto aankopen en daar al vanaf dag één in gaan rijden.

Berekenen van de autofinanciering

Het berekenen van de autofinanciering kan op twee verschillende manieren, waardoor u zelf kunt bepalen hoeveel tijd u erin wilt steken. Zo heeft u de mogelijkheid om de berekening uit te laten voeren door een van de online tools of een geldverstrekker zoals MoneYou of rabobank, maar kunt u aan de andere kant ook zelf aan de slag met de cijfers. In praktisch alle gevallen zullen de geldverstrekkers de autofinanciering berekening sowieso al een keer voor u uitvoeren, om u aan te geven wat uw maandlasten zullen worden. Wat dat betreft kunt u er ook direct voor kiezen om hen een offerte te laten opstellen.

Handmatig een autofinanciering berekenen

Aan de andere kant kunt u handmatig een autofinanciering berekenen, aangezien u alle gegevens zelf kunt achterhalen, om er mee te gaan rekenen voor uw lening. Zo is het bijvoorbeeld van belang om te weten wat de totale prijs van de auto is, in combinatie met het rentepercentage dat u dient te betalen. U kunt de totale prijs vermenigvuldigen met het rentepercentage en dat delen door 12 om de maandlasten te bepalen. Bij een kostprijs van €30.000 en een rentepercentage van 6% bedragen de kosten per maand dus €30.000 x 0,06 / 12 = €150 per maand. Zo kunt u uw autofinanciering berekenen en krijgt u een goed beeld van de maandlasten.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn