TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf de dagwaarde van uw auto berekenen

U kunt zelf de dagwaarde van uw auto berekenen door gebruik te maken van een van de online tools. Op die manier zorgt u ervoor dat u precies weet wat de auto waard is. Die informatie kan op verschillende momenten goed van pas komen. Zo is een waardebepaling auto maken bijvoorbeeld prettig wanneer u de auto wilt gaan verkopen. Aan de andere kant kunt u de dagwaarde berekenen van een auto wanneer u een aankoop wilt gaan doen en wilt weten of u een eerlijke prijs betaalt en misschien wel moet gaan bezuinigen.

Dagwaarde van uw auto berekenen

U kunt de dagwaarde van uw auto berekenen door uw kenteken in te vullen en dat vervolgens aan te vullen met gegevens over de uitrusting van uw auto en de kilometerstand die u af kunt lezen op de auto zelf. Op die manier valt er wat te zeggen over de ouderdom van de auto en de afstand die ermee gereden is. U kunt de auto dagwaarde berekenen aan de hand van deze gegevens, aangezien de ouderdom en het aantal kilometers er samen voor zorgen dat de auto steeds minder waard zal worden.

Dagwaarde auto berekenen met het kenteken

U kunt de dagwaarde van uw auto berekenen met het kenteken en de gegevens over de uitrusting en de kilometerstand. Het kenteken is hierbij echter het meest van belang, aangezien men er aan de hand van die gegevens voor kan zorgen dat het duidelijk is om welk type auto het precies gaat. Zo kan men de catalogusprijs van de auto opvragen en daar vervolgens een bepaald bedrag afhalen voor het aantal kilometers en de leeftijd van de auto. De leeftijd heeft ook een grote invloed op de inruil van uw auto. Zo kunt u zelf de dagwaarde van uw auto berekenen of de berekening uitvoeren voor een auto die u aan wilt gaan schaffen bij een dealer of een autohandelaar.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn