TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?

OHRAOHRA - Verzekeringen en bankproducten. Direct geregeld. Nu berekenen
UnivéUnivé biedt alle verzekeringen aan. Altijd 14 dagen bedenktijd! Nu berekenen
HoyHoy.nlHoyHoy (voorheen Verzekeringssite.nl) is de Nederlandse onafhankelijke verzekeraar. Nu berekenen

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
Nationale
Nederlanden
Het bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Ontdek het ook! Gratis offerte
Krediet
concurrent
Kredietconcurrent, voor écht goedkoop geld. Want te duur lenen kan overal. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
FX.nlVergelijk actuele hypotheekrentes en vraag een offerte aan. Nu berekenen
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Nu berekenen
Hypotheken365Vaste lage prijs van € 999,- voor een compleet advies! Nu berekenen

Online zelf uw brandstofkosten berekenen

U kunt uw brandstofkosten berekenen, om bijvoorbeeld te bepalen wat u per maand nu eigenlijk uitgeeft aan uw auto. Over het algemeen valt het brandstof berekenen voor de auto behoorlijk mee, maar is het wel van belang om rekening te houden met de verschillende elementen die van invloed zijn. Zo is het natuurlijk van belang om te kijken naar de brandstofprijs, maar tellen daarnaast ook het verbruik en het aantal kilometers dat u rijdt sterk meeAls u een lease auto heeft bestaat de kans dat de baas uw brandstof kosten betaald, maar soms moet u het ook zelf betalen. Wat dat betreft kunt u de brandstofkosten berekenen door de verschillende elementen met elkaar te combineren en zo tot een totale som van kosten te komen.

Elementen berekening brandstofkosten

De berekening van de brandstofkosten bestaat uit een aantal verschillende factoren. Het is bijvoorbeeld van groot belang om te kijken naar de kosten van een liter benzine, diesel of gas. Nu de kosten relatief vaak omhoog gaan lopen de kosten dus flink op, wat u terug zal zien in de berekening van de brandstofkosten. Daarnaast is het van belang om het verbruik van uw auto mee te nemen wanneer u de brandstofkosten gaat berekenen. Met een zuinige auto die bijvoorbeeld 1 op 25 rijdt kunt u heel wat besparen op uw maandlasten, in vergelijking tot een auto die maar 1 op 12 rijdt.

Brandstofkosten berekenen

U kunt de brandstofkosten berekenen door het aantal liters dat u heeft getankt te delen door het aantal kilometers dan u er mee heeft kunnen rijden. U komt dan tot de kosten per kilometer. Door dat vervolgens weer te vermenigvuldigen met het aantal kilometers dat u tijdens een bepaalde reis maakt kunt u brandstofkosten berekenen voor die ene reis. Op die manier zorgt u er met de berekening van de brandstofkosten voor dat u precies weet wat het kost om met de auto naar een bepaalde bestemming te reizen, waardoor u wellicht beter voor een andere vorm van vervoer kunt kiezen. Let op, naast de brandstofkosten zijn er ook nog andere kosten zoals een financiering van een auto en de verzekering.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn