TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw BPM berekenen

Om uw BPM te berekenen kunt u gebruik maken van handige online tools. Dat zorgt ervoor dat u zelf niet aan de slag hoeft met de gegevens, waardoor u de mogelijkheid heeft om in enkele minuten tot het gewenste inzicht te komen. U kunt de BPM van uw auto berekenen of met het oog op de import de BPM berekenen. Zo weet u direct wat het u kost om een nieuwe auto aan te schaffen of een auto uit het buitenland te importeren. Aan de hand van gegevens over de  aanschafprijs en de waarde van eventuele accessoires komt u tot de uiteindelijke hoogte van de BPM. Naast de BPM zijn er ook vaste kosten aan een auto zoals bijtelling en eventuele belasting.

Cataloguswaarde en berekenen van uw BPM

U gebruikt de cataloguswaarde voor het berekenen van de BPM, aangezien dat over het algemeen de waarde is waarvoor u een auto koopt. U kunt de BPM uit laten rekenen voor de cataloguswaarde uit het bouwjaar en het jaar van aanschaf, om vervolgens zelf de meest gunstige uitkomst te kiezen. Over het algemeen zal de aanschafprijs van dit moment lager zijn dan de cataloguswaarde wanneer u een oudere auto wilt importeren. De cataloguswaarde en het berekenen van de BPM passen wat dat betreft goed bij elkaar, maar zijn aan de andere kant niet onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Import BPM berekenen

Wanneer u een auto wilt gaan importeren kunt u de import BPM berekenen. Op die manier kunt u zien wat het u gaat kosten om een auto te importeren, bovenop de kosten van de auto zelf. U kunt de import BPM berekenen voor zowel het toelatingsjaar als het moment van aankoop, om ook in dat geval zelf de meest gunstige berekening te kiezen. Voor een goede berekenen van de BPM is het van belang om de gegevens over de auto aan te vullen met gegevens over het moment waarop de auto is toegelaten en u de auto wilt gaan importeren.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn