TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Verzekeringen

NaamWaarom deze aanbieder?
FBTOBij FBTO stel je zelf de verzekering samen. Zo betaal je nooit meer dan nodig is! Bekijken
Centraal beheerGewoon goed verzekerd. Bekend van Even Apeldoorn Bellen. Bekijken
DitzoAlles zelf online regelen‎. Bekijken

Lenen

NaamWaarom deze aanbieder?
A-krediet Geld lenen met een historisch lage rente. Gratis offerte

Hypotheken

NaamWaarom deze aanbieder?
Hypotheekvisie.nlAl 25 jaar #1 in NL. 1e gesprek altijd gratis. Bekijken
Goedkope Hypotheek.nlVergelijkt meer dan 600 hypotheken! Bekijken
Nationaal BespaarcentrumExperts in hypotheek oversluiten. Bekijken

Zelf uw bijtelling berekenen

U kunt zelf uw bijtelling berekenen door gebruik te maken van een relatief eenvoudige rekensom. De bijtelling berekenen in 2012 werkt in een aantal gevallen echter net even wat anders dan voorheen, waardoor het van belang is goed op de hoogte te zijn van het bijtellingstarief waarin uw auto valt. Op die manier kunt u de lease bijtelling berekenen en komt u er zelf achter wat het kost om een auto van de zaak te kunnen rijden (lease auto). U kunt op basis van die berekening bepalen of de kosten passen binnen de maandlasten die u op dit moment al heeft.

Fiscale bijtelling berekenen

U kunt de fiscale bijtelling berekenen door het bijtellingspercentage te nemen dat geldt voor uw auto (0%, 14%, 20% of 25%). Over het algemeen zal uw auto in het duurste tarief vallen, behalve wanneer u een zuinige auto rijdt. In dat geval mag u met een lager bijtellingspercentage werken. U kunt de lease bijtelling berekenen door het percentage te vermenigvuldigen met de nieuwwaarde van de auto. Een auto van €30.000 kost met een bijtellingspercentage van 25% dus €7.500 per jaar aan bijtelling. U verkrijgt de netto bijtelling door dit bedrag bij uw inkomen op te tellen en uit te rekenen hoeveel meer belasting u dient te betalen.

Netto bijtelling

De netto bijtelling vertelt u wat u uiteindelijk daadwerkelijk kwijt zal zijn aan de auto. U kunt de auto bijtelling berekenen om te berekenen hoeveel u bij uw inkomen dient te tellen, maar afhankelijk van het belastingtarief dat u betaalt kunt u de daadwerkelijke kosten berekenen. Wanneer uw auto zorgt voor €7.500 bijtelling per jaar kost u dat bij een belastingtarief van 42% bijvoorbeeld €7.500 x 0,42 = €3.150 aan extra belasting. Zo kunt u zelf de netto bijtelling berekenen en ziet u wat de auto u kost wanneer u die wilt rijden.

Vond u dit artikel nuttig? Deel het direct met anderen!
E-mail Twitter Google NUjij Facebook Live LinkedIn